Étteremajánló – DinerM Amerikai Étterem

Ha Siófokon nyaralunk, választhatjuk akár az Ezüstpart nyugalmát, akár az Aranypart pezsgését, mindkettővel jól járunk. Mi mindig az Ezüstparton szállunk meg, de gyakran besétálunk a Központba, új éttermeket, új ízeket felfedezni.


Van egy étterem, amit már többször is megnéztünk kívülről. Igazi amerikai kis beülős hely, bőrülésekkel, retró padlóval és hamisíthatatlan hangulattal. Nagyon szerettünk volna bemenni, de mindig annyi programot csinálunk magunknak nyaralás alatt, hogy ez eddig kimaradt. Tavaly júliusban azonban sort kerítettünk rá, és nem bántuk meg. A DinerM Amerikai Éttermet ajánlom mindenkinek, aki jó hangulatra és remek ételekre vágyik.

Mikor bementünk az ajtón, rögtön kiszúrtam a hatalmas bárpultot kerek székekkel, ahol a régi időkben valószínűleg egy testes pincérnő rózsaszín egyenruhában azonnal töltött volna kávét magából a kiöntőből, mindig lett volna fánk, egy kis csokis süti és banánturmix. Ez a hely azonnal beindítja az ember fantáziáját.


Már az étlap is csodálatos volt, csupa igazi amerikai étellel. Mi persze (miután végignéztük az igen gazdag választékot) sima hot-dogot rendeltünk sült krumplival, hogy az alapokkal ismerkedhessünk meg a hely kínálta finomságokból. A pincérek mind nagyon kedvesek, udvariasak és precízek voltak, minden gondolatunkat és kívánságunkat teljesítették. Az étel maga nagyon ízletes volt, és nem utolsó szempont, hogy nagyon ízlésesen tálalták. Egy tündéri pici zászlót is tűztek mellé.

Az asztalon már kint volt a ketchup és a mustár, ahogyan azt az ember elvárja egy ilyen helyen, a falon pedig a különböző államok rendszámtáblái díszelegtek. Tele volt a helyiség poszterekkel, érdekes ereklyékkel, flipperrel, és pin up stílusra hajazó képekkel. Igazán elvarázsolt a látvány. Pontosan azt kaptuk tőle, amiben reménykedtünk (vagy talán többet is). A helynek egyébként van kerthelyisége is, ahol szintén rengetegen voltak, de mi kifejezetten bent szerettünk volna ülni a lapos, kerek ablakok előtt.


Biztosan mindenkinek van olyan amerikai könyv- vagy filmélménye, mely bemutatja, hogy az adott szereplő csak úgy beugrik egy reggeliző helyre, mondjuk Texasban, (ami igazi klasszikus amerikai hangulatot idéz) és benyom egy bacon-ös gofrit, esetleg pirítóst, kólával vagy kávéval. Már sokszor elképzeltem tévézés közben, hogy ha egyszer látok egy ilyen helyet, azonnal kipróbálom. Nem csalódtam, nagy élmény volt. Ha nektek is van kedvenc jelenetetek, rajta, látogassatok el a DinerM Amerikai Étterembe, és tapasztaljátok meg, milyen élmény ez a kis kiruccanás.

Címkék: