Jaj, úgy élvezem én a strandot

Ismerős nektek Jimi Jamison I'm Always There című száma? Nem? És ha azt mondom, hogy ez a Baywatch főcímdala? Na, ugye, gondoltam hogy így már beugrik. Amikor felcsendülnek a sorozat elején az első hangok, láthatod Malibu partján azt a rengeteg szerencsés flótást, akinek semmi más dolga nincs egész nap, mint süttetni a hasát. Napernyők végeláthatatlan sora, szikrázó napsütés, puha homokos part. Na, ezzel talákozhatsz Velencén is.


Ezt a fotót én magam készítettem egy átlagos vasárnap délután a velencei Korzó strandon. Idén. Nem hittem a szememnek, mikor megláttam ezt a renget embert, akik, mint aprócska hangyák, masíroztak a büfé-víz-part háromszög között. Hogy hogyan kerültem oda?
Két hete gondoltunk egyet D.-vel és lementünk vonattal Velencére. Budapest bérlettel és MÁV kedvezménnyel 280 (!!!!) Ft volt a jegyem, de az egész árú is csak 930 Ft. Olcsóbb, mint a strandbelépők többsége. Nagyon hideg volt a víz és rajtunk kívül kb csak 10-15 ember volt a parton. Többnyire napoztak, pihengettek. Felfedeztük magunknak a terepet, láttuk, hogy lehet napernyőt, széket kölcsönözni, szuperek a büfék és az árusok. El is határoztuk, hogy amint igazán jó idő lesz, lemegyünk fürdeni.


Mikor tehát megláttuk az időjárás előrejelzésben (amiben 10 százalékban bízok meg általában), hogy közel 40 fok várható hétvégére, elhatároztuk, hogy lemegyünk ismét a Velencei-tóhoz. Reggel 9-kor már a Déliben voltunk a vonaton, ahol valamilyen okból kifolyólag a MÁV azt gondolta, hogy 20-szor több ember is felfér egy vonatra, mint a normál limit. A mi kocsinkba került az összes hisztiző gyerek, az a kislány is, aki a sípoló rózsaszín plüsskutyáját csipogtatta ütemesen. Egy idősebb nő konkrétan összeverekedett a helyért egy sráccal. Maga az út, ami 40 perc, hamar eltelt, így nem kellett sokat várnunk arra, hogy meglássuk a megmentő, hűsítő tavat. 

Akkor ért csak igazán meglepetés, mikor közelebb érve a strandhoz azt tapasztaltuk, hogy a büfék kb 3 m2-es területén is plédek vannak, minden napernyőt, széket kikölcsönöztek már valószínűleg hajnalban, és annyi hely sincs, hogy letegyük a törölközőnket. De még a papucsunkat sem. Végül arra jutottunk, hogy jobban megéri venni egy kicsi strandsátrat, és azt bevetve átvészelni két fürdés közti időszakot, mint hogy 10 perc alatt hőgutát kapjunk. A víz nagyon jó hőmérsékletű volt, a strand kialakítása lehetővé tette, hogy a kisgyerekesek és a felnőttek is egyaránt jól tudják érezni magukat. 

Azért az megér néhány szót, hogy milyen típusú fürdőzőket tudtam megfigyelni. Az átlagos, napernyő-hűtőtáska-naptej-sikító-hisztiző-gyerek-türelmetlen-szülők típus mellett persze ott volt a nagyon-testépítő-srác-vagyok-hatalmas-mellű-barátnővel, és a csapat-tini-vagyunk-iszonyú-nagy-arccal-és-nagyon-menő-szelfikkel. Ezen kívül nem lehetett nem észrevenni azt a rengeteg tetoválást, amiknek a 20 százaléka igen mutatós és esztétikus volt, míg a többség meglehetősen vicces és megdöbbentő. Azt javaslom, aki a hátára szeretné tetováltatni a "Vanessza" nevet, az olyan művésszel csináltassa, aki kiméri a betűk helyét, és nem azt a megoldást választja, hogy a V, A, és N betűket szépe elhelyezi, míg az "essza" rész kb már csak egymásra tuszkolva fér el majdnem a hónalj tájékán. Ennél még jobb az olyan elhízott anyuka tetoválása, aki a combjára neccharisnya mintát készíttetett még fénykorában, most azonban úgy néz ki, mintha krumplihálót viselne. Voltak persze nagyon trendi csajok is, akik Floridában érezték magukat és minden percben pózoltak, hátha paparazzik szeretnék megörökíteni azt, ahogyan a kavicsos vízben divatosan próbálnak vonulni(szikrázó bikiniben, hatalmas napszemcsiben, talpig sminkben) . 


D.-vel eközben nem próbálunk figyelni a hajunkra, a testtartásunkra vagy arra, hogy megfelelünk-e a társadalmi elvárásoknak, hanem egyszerűen jól éreztük magunkat, pancsoltunk, fagyiztunk, napoztunk a szikrázó napsütésben. Még az sem ronthatta el a kedvünket, hogy hazafelé úton műszaki hibás lett a vonatunk, és heringjáratban utaztunk egy igen kicsi helyen, még annál is kevesebb levegővel. A strandon mi voltunk pamela enderszon és mícs bjúkenen, imádtuk a homok puhaságát, a rengeteg színes napernyőt és a csodálatos hibátlan napunkat. Ez volt a mi Malibunk. 

Rajta, látogass el te is ide, próbáld ki a teljesen felújított strand minden szuper részét!(és vigyél magaddal a vonatra üdítőt, hátha Tárnoknál kell majd rostokolnod 3000 másik emberrel a MÁV jóvoltából)


Címkék: