Járd körbe a Balatont! A következő állomás: Keszthely

Balatonmáriafürdő után legközelebb Keszthelyen álltunk meg körutunk során. Mivel a körút második napjába rengeteg nagyobb települést kellett belezsúfolnunk, nagyon nehéz volt megszerveznünk, hogy mindent meg tudjunk nézni, amit szeretnénk. Keszthelyen már korábban mindketten jártunk a Festetics kastélyban, úgyhogy oda most nem látogattunk el, de még így is számos helyet felkerestünk.


A parkolással nehézségeink adódtak, ami nem is csoda, hiszen a belvárosban rajtunk kívül nagyon sokan szerettek volna még parkolóhelyet találni, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolni a főbb látványosságokhoz. Nem bírtuk ki, hogy ne tegyünk egy nagyobb sétát a kastély parkjában, még ha az épületbe nem is mentünk be. A parkban leültünk a szökőkút mellé, és hosszú időn keresztül néztük a vizet, és a színes virágágyásokat. Többször is találkoztunk korhű, abroncsos ruhát viselő nőkkel, akik kihasználva a kastélyban igénybe vehető szolgáltatást, egy-egy fotó kedvéért öltöztek ilyen gyönyörű öltözetbe. Bevallom, nagyon irigykedtem rájuk. Melyik nő ne tenné?


A kastélykertből lesétáltunk a sétálóutcáig, ami legalább annyira elnyerte a tetszésünket, mint Balatonfüred vagy Siófok központi része. Tele volt színvonalas, hívogató kávézókkal és cukrászdákkal, mi pedig ki is választottunk egyet, ahol a kerti székekből nézelődtünk tovább. Miután elfogyasztottuk a környék kapucsínó készletének felét, végiggyalogoltunk a sétálóutcán, és megnézegettük a kirakatokat, és az üzleteket, míg el nem értünk Gróf Festetics György ülőszobráig a Fő téren. A szökőkútnál sajnos már nem tudtunk sokáig maradni, ugyanis hatalmas hógolyó méretű cseppek kíséretében elkezdett szakadni az eső. Gyorsan menedék után néztünk, így – ugyan nem terveztük, de – bevállaltunk még néhány gombóc fagyit, biztos, ami biztos.

Sajnos már az időjárás előrejelzésben is láttuk, hogy aznap igen sok eső várható, így visszafutottunk a kocsihoz, és célba vettük a vízpartot, hiszen azt már az utunk tervezésekor elhatároztuk, hogy a kikötőt egyik településen sem hagyjuk ki. Milyen szerencse, hogy így döntöttünk!


A keszthelyi vízparton egy gyönyörű rózsalugasra bukkantunk, ami alatt többször is átsétáltunk. A város kikötője egyébként minden várakozásunkat felülmúlta, ki merem jelenteni, hogy számomra ez a legszebb kikötő a Balaton partján. Készítettünk róla néhány fotót, ám közben egyre több szép látnivalóra hívtuk fel egymás figyelmét. Nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, hogy jutott időnk a vihar előtt alaposan körbejárni a partot, végigsétáltunk a teljes hosszán, és kimentünk a móló végébe is.

Keszthely remek célpont azoknak, akik a fürdés mellett szívesen töltik a nyaralást városnézéssel, koncertlátogatással, és sétahajózással, ugyanis ellátogathatunk hajóval Balatongyörökre, Szigligetre, Badacsonyba, és akár még Fonyódra is.

Szívesen maradtunk volna még tovább a városban és a kikötőben, de abban reménykedtünk, hogy még a vihar előtt meg tudjuk nézni a szigligeti várat, és Badacsonyt, de előtte még betértünk Balatongyörökre is. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan folytatódott az utunk, kövessétek nyomon a körutunkat ezután is!

Címkék: