Szekrények vonzásában

A Wikipédia szerint "a szekrény bútordarab, mely használati tárgyak tárolására szolgál". Eléggé unalmas és száraz megfogalmazás, de a lényeget fedi. Mi van akkor, ha egy szekrény sokkal több ennél? Ha olyan dolgot rejt, amire nagyon vágysz, amivel varázsolni szeretnél, vagy amin nagyon nevetsz, ha kinyitod a bútordarab ajtaját? Megmutatom mire gondolok.
Anyukám közvetlen kollégája, N., az óvodás gyerekek jeleit elkészítette színes papírból és csupa szuper terményből, anyagból. Mivel anyukám jele anno az oviban a szekrény volt, így ő is kapott N.-től egy saját jel-szekrényt, amit ennél aranyosabban és kreatívabban nem is lehetett volna megvalósítani. Maga a szekrényke igazán tündéri, kívülről csak az látszik, hogy tányérok vannak benne. Amikor azonban kinyitod a jobb oldali ajtaját, olyan kincseket találsz, mint a nyári ruhácskák, helyes topánkák, vagy éppen egy vidám, színes kalap. Annyi humort rejt a kis papír bútordarab, hogy többször is ki akarod nyitni az ajtajait.

A Harry Potter című könyvsorozat több kötetében is megneveznek egy Borgin and Burkes nevű üzletet, ahol olyan tárgyak is fellelhetők, amiknek a sötét varázslatokhoz van köze. Többek között található bent egy "volt-nincs" szekrény is, aminek a párja a varázslóiskolában van elrejtve. Ezeknek a szekrényeknek az a különleges tulajdonsága, hogy különféle tárgyakat lehet eljuttatni egyik szekrényből a másikba varázslat segítségével. Beteszel valamit a szekrénybe és a másikba tudod varázsolni. 

Egyik reggel a Duna parton sétáltam Hamival és Dézivel, mikor egy nagyon szuper kis szekrényt pillantottam meg. Rögtön a "volt-nincs" szekrény jutott eszembe róla, és jókat nevettem magamban hazafelé menet. A T-home szekrényen az olvasható, hogy "Ez a szekrény tud valami nagyon értékeset, összeköt azokkal akik fontosak Neked." Elképzeltem, ahogyan a kedves Pécs, Kecskemét vagy Esztergom környékén élő ismerőseim beállnak a dobozba és pillanatok alatt az alsó rakparton lesznek a fehér-rózsaszín szekrényben. A családomnak nem kellene kocsival bemászkálni hozzánk, és nekünk sem kellene hévvel, helyi járattal, távolsági busszal, vagy éppen révvel (két kutyával, bőrönddel) utazni. Ellátogatnánk Bécsbe is T.-hez, és megnéznénk, hogyan szuperál a T-home ígérete külföldön. Szeretem, amikor ilyen tárgyakat találok szanaszét a városban, csupa szép dolog jut róluk eszembe. Az pedig manapság igazán nagy ajándék.






Címkék: