A pasi (és a ruhapróba - újra lendületben)

A múltkor, ha emlékeztek, arról meséltem, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket D-vel, amikor elindultunk télikabátot vásárolni neki. Pont a Glamour napok közeledtek, így előre felkészültem, kivágtam egy rakat kupont, és izgatottan vártam a bevetést. (Ha nem olvastad a bejegyzést, ERRE kattintva megteheted.) Megmutatom hogyan sikerült az akciónk.

A párom, D. pontosan úgy képzelte el a Glamour napi vásárlást, mint ahogyan gondoltam. Előre megbeszéltük az Árkád legelső üzleténél, hogy nem kötelező vásárolni, csak nézelődünk. Az elképzelése az volt, hogy idén olyan télikabátra akad, ami szürke, szövet, és egyben nagyon sportosan elegáns fazon is. Mi, nők tudjuk, hogy arra általában semmi esély, hogy olyan ruhát találjunk, amit elképzelünk magunknak, hiszen úgyis csak azokból tudunk válogatni, amik éppen az üzletek polcain kelletik magukat. Na, D fordítva gondolkodott. Ő a fejébe vette, hogy csak és kizárólag olyan kabát jó neki, amilyet elképzelt. Megnéztük az összes "kuponos" üzletet, türelmesen végigjártuk a boltok sorait, de nem találtunk olyat, ami egy kicsit is hasonlított volna az áhított darabhoz. Tudni kell, hogy jelenleg a kínálat kimerül az ún. pufi dzsekikben, amik iszonyatosan nagyok és mint a nevükből ki lehet következtetni, elég pufin mutatnak mindenkin. Egy üzletben már találtunk egy majdnem megfelelő darabot, de D bízott abban, hogy lesz annál jobb is. Egyébként nagyon szórakoztató dolog vele a vásárlás, mert ha nem neki kell ruhát nézni, akkor miután felmérte a terepet, vidám megjegyzéseket tesz a furcsábbnál furcsább ruhákra, és mindenre rá akar beszélni, amit leemelek a polcról. Nem szereti ha csak ő van a középpontban, mindig szeretné, ha én is kapnék valamit. Imádom :)


A múltkori vásárlásunk végén ráakadtunk a Pull&Bear-ben egy szuper kabátra ami pont olyan volt, mint amit megálmodott (persze nem volt hozzá kuponom). Nem túl hosszú, nem túl elegáns szürke szövetkabát, aminek kapucnija is van, amitől igazán sportos hatást kelt. Szinte tökéletes volt. D amúgy az ilyen -több éven keresztül hordható- darabokat szereti olyan üzletekben megvenni, ahol lehet hogy igen drága minden, de minden bizonnyal nagyon tartós is. Így a stílusához igazodva a Retro, a Devergo, a Pull&Bear vagy esetleg a H&M üzleteiben szoktunk keresgélni. A többi ruhája persze sokkal elérhetőbb áron lett beszerezve, de abban biztosak vagyunk, hogy egy Retro magas szárú, bélelt cipő jó lesz a következő teleken is. Ebből kiindulva igen jó választás volt a megtalált szuperkabát is, amit végül mégsem vettünk meg. Való igaz, amire az ember sok pénzt ad ki, nem árt jobban megnézni, gondolkodni rajta otthon, majd azt követően döntést hozni. 

Így történt, hogy tegnap ismét ellátogattunk a Pull&Bear-be, és addig merészkedtünk, hogy fel is próbálta a kabátot. Mintha rá öntötték volna. Illegette magát egy kicsit a tükör előtt, és úgy döntött, felpróbál egy sapkát is az üzletben. Merem remélni, hogy nem csak azért tette, mert a múltkor szóltam neki, hogy télen ne vágassa nagyon rövidre a haját, nehogy megfázzon a fejbőre és idő előtt kopasz legyen. Mivel szép aranyszőke haja van, tényleg kár lenne érte. Egy szó, mint száz, vettünk sapkát is a kabát mellé. Otthon újra felpróbálta őket, és nagyon elégedett volt a választásával. Hozzá kiválóan passzol a tavalyi Kik-es szezon végi leárazáson 290,-Ft-ért vásárolt szuper férfi körsál is. 

Azért sem értem, mi ez a vásárlás fóbia a férfiaknál, mert mint most is, bebizonyosodott, hogy nagyon ügyesek tudnak lenni, ha akarnak. D. a biztonság kedvéért végigjárta még a pénztárnál történő fizetés előtt az egész üzletet, hogy felmérje a kínálatot, ami igazán öröm volt a szívemnek, mert halványan emlékeztetett arra, ahogyan például régen M barátnőmmel Kecskeméten, vagy mostanában F barátnőmmel a Westendben járjuk a boltokat csillogó szemmel. 
Természetesen elhaladtunk a Six mellett, ahol 50 százalékos leárazás volt, így D rábeszélt, hogy alaposan nézzek szét. Vásároltam egy gyönyörű pici, szolid nyakláncot és hozzá a Rossmannban egy gél lakk hatású körömlakkot. Jó kis délután volt, férfi hiszti nélkül. Tavasszal majd megismételjük, ugyanis akkor nyilván szükség lesz tavaszi cipőre. Akkor újra jöhetnek a Glamour napok, vásárlás előtti körút, néhány nap múlva ruhapróba és a tényleges költekezés. Remélem akkor is szert teszek egy hasonló nyakláncra (mint fő fő felderítésért járó jutalomra).



Címkék: