Milly Johnson könyvei

Milly Johnson az egyik kedvenc íróm. A könyveire akkor találtam rá, amikor már egyszerre hatot is lehetett itthon kapni és zsúfolva voltak velük a könyvesboltok polcai. Kedves borítójuk van, mégsem szántam rá magam sokáig hogy vegyek egyet, és meg kell hagyni, a marketingjük sem volt az igazi. Más hasonló könyveket szoktam látni újságok ajánló oldalain vagy népszerű könyvkritikusok fórumain, de ezekkel nem találkoztam.


F. barátnőm a blogján pár napja a barátságokról írt. Arról, hogy vannak olyan barátságok, amik csak úgy jönnek-mennek, és vannak olyan láthatatlan kötelékek, amik valószínűleg mindig egymáshoz kötnek két embert (a bejegyzést elolvashatod ERRE kattintva). Ezen sokat gondolkodtam, mert nekem is vannak olyan barátaim, akikkel ugyan már jó ideje nem tartom a kapcsolatot, mégis úgy érzem, hogy a lelkem egy darabját maguknál tartják. Milly Johnson Itt jönnek a csajok c. könyve bemutatja, hogy négy barátnő hogyan tart össze amikor egyiküknek sem boldog az élete. Hogyan támogatják egymást a céljaik elérésében, hogyan állnak ki egymásért akkor, amikor igazán szükség van rá. (jó, az sem hátrány, hogy egy luxushajón játszódik az egész sztori...talán kizárólag emiatt is elolvastam volna) A könyv fontos jellemzője, hogy nem huszonéves csajokról szól, hanem érett, felnőtt nőkről, akiknek a problémájával, hóbortos szokásikkal, tulajdonságaikkal az idősebb korosztály is gond nélkül tud azonosulni olvasás közben. 

A toplistám (a hat könyvet tekintve) harmadik helyén a Yorkshire puding Klub áll, a maga vidám, színes borítójával, és üdítő, könnyekig kacagtató történetével. Nem értek a terhességhez, és nem is szoktam ilyen témájú könyveket olvasni, de mivel ezt is megvásároltam az író miatt, gondoltam, hogy belevágok. Nem csalódtam, sőt, egyenesen tündéri a történet. F barátnőmnek már korábban kölcsönadtam, de akár most is elolvashatná, mert ilyen nagy pocakkal talán sokkal jobban megérti a történet apróbb részleteit is. Amúgy is nagyon szép kismama, ITT megnézhetitek. 

A toplistámon a második helyezett a Fehér Esküvő (nem, nem azért mert esküvőmániás vagyok). Ez három olyan nő története, aki éppen az esküvőjére készül, és egy esküvői ruha szalonban találkoznak egymással. Mindhárman házasodni készülnek, de nem a jó jelölthöz mennének hozzá és nem a jó időben. Nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben, hiszen ezek a nők annyira nem illenek össze, hogy valószínűleg egymást kiegészítve éppen ezért lesznek jó barátnők. Aki szereti az esküvőket, a készülődést, az izgalmakat, annak javaslom hogy pakolja be a bevásárlókosárba a könyvet.

Az írónő hazánkban megjelent könyvei közül először a Tavaszi affér fantáziacímet viselő példányt szereztem be (és azóta is ez a kedvencem). Már több munkatársamnak is kölcsönadtam, amellett hogy anyukám és nagymamám is elolvasták. Szuper dolog olyan könyvet olvasni, ami három generációnak is belopja magát a szívébe. Ez a könyv a katasztrofális párkapcsolatokról, a beletörődésről, a szárnyalni vágyásról és az új lehetőségekről szól. A főhősnő felkap a fogorvosi váróban egy szennylapot, amiben egy helyes kis cikket talál arról, hogy ha kitakarítja a lakását, akkor az életébe is változások köszönthetnek be. Persze nem hisz benne, de az a bizonyos kis bogár mégis ott motoszkál a fülében, amikor nekilát a véget nem érő feladatnak. Édes történet, ám nem véletlenül ajánlják azoknak, akik szuper párkapcsolatban élnek. Ha komolyabb problémáid vannak a pároddal, ez a könyv biztosan beülteti a te füledbe is a bogarat az újabb lehetőségekről és a bátor döntésekről. 

Mind a hat könyvet fogadjátok és forgassátok szeretettel. A bejegyzés kicsit csajosra sikeredett, ezért legközelebb- ha nem is gyilokpornót, de- valami szuper krimit mutatok nektek. Ígérem elég véres és beteg lesz. 




Címkék: