Zséda 2016 - Body & Soul

Év végén (magamban, szépen csendben) mindig megfogadom, hogy a következő évben megpróbálok majd változtatni néhány rossz szokásomon. Leszámolok majd a negatív gondolatokkal, még inkább a napi kincsekre fogok koncentrálni, így a lelkem is felfrissülhet picit az előző év sok nyűge, baja után. Elhatároztam, hogy veszek egy határidőnaplót, ami segíthet a célom elérésében, és ahova lejegyezhetek minden - számomra fontos - dolgot.  Nem csak amiatt, hogy ne menjenek ki a fejemből a lényegesebb programok (ami amúgy elég gyakran előfordul sajnos), hanem magam miatt is. 

Fontos számomra, hogy a fejemben rend legyen, és a gondolataimat mindig le tudjam jegyezni valahova. Naplót nem vezetek, így a határidőnapló tűnt a legjobb választásnak. F.barátnőmtől kaptam Zséda 2016 - Body & Soul kalendáriumát, amit el is kezdem vezetni év elején. Most ezt mutatom meg nektek. 


Zséda 2016-os határidőnaplóját fellapozva, több olyan dolog is szemet szúrt, amibe elsőre beleszerettem, és van sajnos néhány olyan is, ami  nem tetszett (kicsit sok a reklám benne). Maga a napló egy kisebb méretű könyv, ami súlyra egyáltalán nem nehéz, így bármelyik női táskában bőven ficánkolhat. Szép az eleje, mint ahogyan az összes benne lévő fotó is igen igényes, művészi, természetes. Fellapozva letisztult, pasztellszínű oldalakat találtam, bézs, fagyikék, pisztácia, és barack színekben pompázva. 

Minden évszak elején "csomaggal" indít utunkra a könyvecske.

Télre olyan kiegészítőket javasol, mint egy sál, egy szép csizma, egy fém óra, vagy egy köves gyűrű. Feltöltődésként azt tanácsolja, hogy használjunk illóolajakat, olvassunk egy jó könyvet, sétáljunk a jégen, együnk egy jó meleg levest, szánkózzunk, süssünk süteményt, vagy hóangyalkázzunk a hóban. Emellett a fagyikék árnyalatú lapok kellemes téli hangulatot kölcsönöznek naplóírás közben. Tavasszal egy vidám sál, egy sportcipő és egy új táska sokat javíthat a téli borús, hideg napok miatti letargikus hangulatunkon. Arra buzdít Zséda, hogy ideje könnyű ételeket enni, kiszortírozni a lakásból a feleslegesen felgyűlt szemetet, palántálni, új, tavaszi ruhákat vásárolni. Egyszóval: megújulni!!!! Nyáron hordjunk bátran szép szandálokat, szalmakalapot, napszemüveget, élvezzük a napsütést, járjunk mezítláb, fürödjünk természetes vizekben, együnk rengeteg gyümölcsöt. (számomra ez a legizgalmasabb évszak) Őszre beszerezhetünk néhány kellemes "ősz színű" sálat, melegebb csizmát, faraghatunk tököt, fontos odafigyelnünk a megfelelő vitaminbevitelre a tél miatt, hallgassunk nyugtató hatású zenét, vagy tegyünk madáretetőt a kertünkbe.  


Minden évszaknál van bőven hely arra, hogy a fontos infókat feljegyezzünk magunknak. Nekem az is lényeges, hogy legyen helyem a jegyzeteimnek, hiszen sok bejegyzéshez gyakran az utcán, közlekedés közben találok valami motiváló gondolatot. Külön tetszett, hogy a karácsonyról, az ünnepre való felkészülésről is szó esik, mint ahogyan a könyvben lévő idézetek sokszínűségét is meg kell hogy említsem. Van idézet a Simpson családból, Coco Chaneltől és az Igazából szerelemből is.

A kedvencemet be is másolom ide, mert egy olyan filmből van, amit sohasem láttam még, de ez a pár rövidke sor mégis arra ösztönöz, hogy mihamarabb megnézzem. Talán új napi kincsre bukkanok. Sosem lehet tudni.

"Néhány ember azért született, hogy a folyó partján üldögéljen. Néhányan azért, hogy megcsaphassa őket a villám. Néhányuknak jó érzéke van a zenéhez. Vannak akik művészek. Vannak, akik úsznak. Vannak, akik értenek a gombokhoz. Néhányan színészek. Néhányan pedig anyák. És vannak, akik táncolnak."

(Benjamin Button különös élete)



Címkék: