A nagy tavaszindító bloggercsomag

Amikor már végre látom a február végét, mindig mosolyra húzódik a szám. Csak arra tudok gondolni, hogy elővehetem a tavaszi kabátkáimat, a kedvenc kis színes vászoncipőimet, a balerinákat, a körömlakkjaimat, és a tavaszra beszerzendő dolgok listáját. Minden apró virágnak tudok örülni, lelkendezek, ha egy fokkal tavasziasabban mehetek dolgozni, és ha az esernyőt is otthon hagyhatom, a világ legboldogabb emberének érzem magam. (akkor is ha holnap utánra havat jósolnak)


Tavasszal minden más. A színek, az illatok, a formák és az ízek is. Reménykedem abban, hogy hamar virágozni fognak a cseresznyefák, amiket anyukámék kertjéből mindenhonnan láthatok (ráadásul Cseresznyés utcában is laknak), hogy előbújnak az ibolyák és a hóvirágok és hogy elkezd érni a málna. Mégis, valahogy olyan erőtlennek érzem magam, hogy gyakran el sem hiszem, hogy az, ami egy óra alvásnak tűnt, az valójában 8 óra volt, és hogy valószínűleg annyi vitamin van csak a szervezetemben, ami az életbenmaradáshoz kell. (pedig minden nap eszem gyümölcsöt) 

 Vásárhelyi Réka, a Habfürdő blog bloggere  

Arra gondoltam, hogy megkérek néhány bloggert, hogy segítsenek nekem abban, hogy fel tudjam magam turbózni mire a tavasz beköszönt. Több területet is szerettem volna érinteni, így a továbbiakban bloggerek tanácsait olvashatjátok szépségápolás, utazás, vidám kiegészítők, tavaszi szelektálás és apró örömök témakörökben.  A bejegyzés végén pedig majd az én tavaszi motivációmat is olvashatjátok. Fogadjátok szeretettel. 

A cup of my life bloggere, Nati mindig úgy ír az utazásról és a látnivalókról, hogy lelki szemeim előtt megjelenik minden, amit mond, amit mesél. Azt kértem tőle, hogy javasoljon olyan országokat, vagy városokat, ahol jó kezdeni a tavaszt. Ahol elfelejthetjük a hosszú, szürke telet és feltöltődhetünk egy kis vidámsággal, színnel és élménnyel. Íme: 



"Bár egyet-egyet elég nehéz kiválasztani.

Ha magyar városról van szó, konkrét nagy tavaszindító program nem ugrik be, viszont mindenképpen olyan várost ajánlanék, ahol van folyó, vagy esetleg a Balatonnál van: Tihany és Füred páratlan tavasszal, a Balaton csak megkoronázza az egészet. Hévízen nem csak a tó, de maga a tiszta környezet nyugtató lehet. 

De hogy ne csak a Dunántúlra beszéljek, tavasszal egy bármilyen kisebb túra az Északi-Középhegységben varázslatos lehet! Nem kell megmászni a Kékestetőt, de az erdő és a tiszta levegő sok pluszt adhat 

Ha külföldi városról van szó, akkor az első, ami eszembe jutott az Amszterdam: nyílnak a tulipánok! Másrészt kifoghatunk akciós jegyeket is mostanság, de hadd ajánljam még Malmöt (ahova szintén 5-6 ezres repjegyek vannak), a tengerparton helyezkedik el és nincs farkasordító hideg, viszont gyönyörű város! És ha valaki nem szereti a tömegnyomort nyáron, akkor irány dél: Róma és a többi olasz város ilyenkor nincs tele, az időjárás pont kellemes, városnézésre ideális. Esetleg még Barcelona, vagy Párizs"
"(vagy ha valaki megteheti menjen inkább európai körútra, de vigyen magával :DDDD)"

Nos, bár ugyan előre nem egyeztettem Natival, mégis egyre gondoltunk, hiszen D.-vel nemsokára ellátogatunk a Balaton partjára, hogy egy kis pihenős időszakot is beiktassunk a sok rohangálás közé. Mivel az északi partra megyünk, ezért valószínűleg ellátogatunk Füredre is, Tihany pedig azért kedves a szívemnek, mert D. oda vitt tavaly a születésnapomon. Természetesen ahogy felolvastam D.-nek Nati ajánlatát, miszerint nézzük meg, hogy vannak-e különlegesen akciós repülőjegyek külföldre, D. máris elővette a tabletet és több tucat célpontot választott ki számunkra. Magamtól nem mernék ebbe belevágni, de elég hozzá egy "utazó blogger" és az én tündi párom, és maholnap máris ismeretlen tájakon találhatom magam. Köszönöm Nati az ajánlást, miközben a bejegyzést írom, csak az amszterdami tulipánokon jár az agyam, hiszen a tulipán a szívem közepe :)

Frozen Beauty Form Far Away bloggerének, Ildinek van egy rovata, amit nagyon szeretek és mindig olvasok, a Kuka Kedd. Ildi minden héten kidob otthonról olyan feleslegesen kallódó, rossz minőségű, rossz állagú termékeket (ruhák, kozmetikai cuccok), amiknek valóban a kukában a helyük. Most arra kértem Ildit, segítsen nekem abban, hogy milyen selejtezéssel, milyen technikával kezdjek neki a tavaszi nagytakarításnak (magamtól ugyanis mindig mindent a világ végéig, vagy a legközelebbi apokalipszisig tárolnék). Ezt a választ kaptam:


"Az idei évben nagyon komolyan veszem a tavaszt és az azzal járó szelektálást.

Amikor lekerül a télikabát és a kötött pulcsi, egy bábjából kikelő pillangó szeretnék lenni, és nem egy moly. Tavasszal, ami ki tudja mikor lesz, első körben a csizmákat fogom kiselejtezni. Csak olyat teszek el jövőre, ami kényelmes, nincs semmilyen baja, biztosan fogom is hordani. Persze mindegyiket gondosan kitisztítva, kitömve. 

Blézerek, pulcsik, meleg ruhák lesz a következő témakör. Ami meleg, és idén télen egyszer sem volt rajtam, arra nincs szükségem. Főleg ha abban a pulóverben egyébként is úgy nézek ki, mint akit megevett egy medve. A nyári ruhák ügyében biztosan mindenki megtette az első szelektálást még az ősszel. Akik azt elsunnyogták, most nincs menekülés. A gumis darabokat érdemes lecsekkolni, mint a például a fürdőruha, működik-e még, vagy irány újat venni. Illetve amit érdemes leellenőrizni, az a fehér felsők hónalja. Szekrényrendezés ügyben egy jól bevált trükköm van. Akasztós szekrényem van, amibe a frissen mosottak mindig jobbra kerülnek. Így balról mindig a régen felvett darabok találhatóak. Ha valami ott nagyon sokáig csak lóg, és semmi sem történik vele, azzal a felsővel bizony gondok vannak. 

Sminkekkel kapcsolatban talán a legtöbben kicsit a világosabb vagy lágyabb színek felé mozdulnak el. A tavasszal nem használatos dolgokat érdemes úgy eltenni, hogy biztonságban legyenek őszig. Például a sötét bogyós rúzsokat lefertőtlenítve eltenni. A tavaly megmaradt fényvédőn érdemes megkeresni az eltarthatóságot jelző ikont. Ha 6-9 hónap van ráírva, akkor a hatásosságából veszthet. Ezzel érdemes számolni, illetve újat venni. Tavaszra sokan könnyebb alapozót választanak, vagy nyárra akár el is hagyják a téli terméket. Én azt javaslom, hogy vagy használjuk el a téli alapozót, vagy dobjuk ki, de felbontva fél év állás után ősszel már ne kezdjük el újra használni. 

Ezek lennének a legfontosabb tippek tőlem, de persze a lista végtelen."

Bevallom, nagyon sokat nevettem az "Akik azt elsunnyogták, most nincs menekülés" mondaton, mivel én mindig a sunnyogók közé tartoztam, ha a ruhákról volt szó. Nem tartok otthon régi, kinyúlt darabokat, de az 100 %, hogy a ruháim felét csak megvettem, de nem hordom rendszeresen. Van, ami nagyon tetszik, nagyon a szívemhez nőtt, de mondjuk nem a méretem, és ahogyan Ildi fogalmaz, valóban úgy nézek ki benne, "mint akit megevett a medve". És jaj D. ruháinak is! Ildi tanácsait az első adandó alkalommal megfogadtam (most hétvégén), mert elszántam magam. Kipakoltam a cuccainkat a gardróbból, ami olyan, mint egy feneketlen barlang. Hatalmas lelkierő és elhatározás árán kidobtam a használhatatlan cuccokat a hétvégi lomtalanításkor. Mission Impossible volt, de kemény voltam. :)

Ha fejben elhatároztuk már, hogy merre töltődjünk fel a hosszú tél után, és kidobtuk a kukába az otthon fellelhető összes felesleges dolgot, nem árt, ha kicsit felturbózzuk a megjelenésünket is. A következőkben a Nancykeh Make Up bloggerének, Bettinek a tanácsait olvashatjátok arról, hogy hogyan hozzuk rendbe a bőrünket és hogyan sminkeljünk úgy, hogy ne tűnjünk vámpírnak a metrón. 


"Nem szabad megfeledkezni ebben az időszakban az arctisztításról és arcápolásról sem, ezért most összefoglalom, mire érdemes ilyenkor odafigyelni:
-          arctisztítás – naponta kétszer, reggel és este
-          arcradírozás – hetente kétszer-háromszor
-          hidratálás – naponta kétszer, reggel és este
-          (arcpakolás  – hetente kétszer-háromszor) – egy kis EXTRA!
Ez a három lépés elengedhetetlen, ha szép és ragyogó bőrrel szeretnénk belépni a tavaszba és nem azon morogni, hogy idén sem foglalkoztunk eleget a bőrünkkel. Ez már szinte olyan, mint a fogyókúra, majd holnap elkezdem… De ti ne tartozzatok ebbe a körbe, inkább szánjatok rá egy kis időt. 

Arctisztítás: ehhez ajánlani tudom a ma már nagyon elterjedt micellás vizeket, hiszen ezek minden bőrtípusra kaphatóak és a tavaszi időszakban már legtöbben nem szeretnénk olajos, kétfázisú lemosókat használni, ezért ha neked még ilyen van, tedd félre és próbáld ki ezeket. Arcradírozás: nem szeretnék túl sok mindent hozzáfűzni, hiszen mindenki tudja mennyire fontos, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket a bőrünkről, ami így több oxigénhez juthat és a hidratáló krémünk is hatékonyabb lesz. Hidratálás: ennél a lépésnél nagyon fontos mindenkinek megtalálnia a saját bőrtípusának megfelelő krémet. Reggelre érdemes valami lazább, könnyebb beszívódású krémet választani, mivel ez lesz a sminkünk alapja is, míg estére jöhet a tömörebb, gazdagabb krém, ami majd az éjszaka során kifejti hatását.

Ha ezek megvannak, jöhet is a sminkelés, aminél érdemes erre a négy dologra koncentrálni:
-    Mértékletesség, színek, ragyogás, fényvédelemTudom, hogy sokan féltek játszadozni a színekkel, de ha már a természet is millió színbe borul, ti miért ne mernétek hordani némi színt az arcotokon is. Ezen a ponton kapcsolódik be a mértékletesség, óvatosan, de próbáljuk meg lecserélni az ŐSZI/TÉLI sminkjeinket is, a barna, szürke, fekete, burgundy színeket és vegyük elő a rózsaszín szájfényt, narancssárgás rúzst, sárga szemceruzát, lila szemhéjpúdert, kék szemhéjtust, ezek mind feldobják majd a napjaitokat higgyétek el!
Végül, egy utolsó jó tanács, amivel még jobbá tehetitek a tavaszi megjelenéseteket, hogy az alapozáshoz inkább BB/CC krémet használjatok, illetve próbáljátok meg minimálisra csökkenteni a bronzosító, pirosító használatát, tényleg csak annyit vigyetek fel, hogy egy kis színe legyen a pofitoknak.
A cél, ami végig előttünk lebegjen, az ÜDE ARC legyen!
Ha ezeket betartjátok, biztos jól fogjátok érezni magatokat a bőrötökben, amit mindenki észre fog venni!"

Hát az egészen biztos, hogy ezeket a tanácsokat igyekszem majd megfogadni, mivel az arcom maga a megtestesült smirglipapír. Annyira szeretnék üdének és könnyednek tűnni, közben pedig a bőröm olyan, mint egy rinocérosznak, száraz, és dehidratált. Szerencsére R. kolléganőm gyakran ellát sminkcucc utánpótlással, amivel felvehetem a verseny a korom és a tavaszi fáradtság ellen. Egyszóval, reggel felteszem az arcom, este leveszem, és D., aki általában csak ebben a két időszakban lát engem, egy igazi mumussal lakik együtt. Még jó, hogy azért igyekszem olykor tündérjelmezbe bújni.

Minden évszakban imádom a vicces, vidám kiegészítőket. Talán még jobban, mint a ruhákat (ami nagyon nagy szó!!!). Éppen ezért ki mástól kértem volna tanácsot azügyben, hogy idén tavasszal milyen cukiságokkal szerelkezzek fel, ha nem a Fanni gardróbja és a Derült égből Ikrek! bloggerétől, Fannitól. Fanni egyetemen oktathatná az ebay kurzust, és szóvivője lehetne a Pepco, Kik és Ikea áruházaknak. Azt hiszem arra születni kell, hogy valamiben meglásd a csodát, a vidámságot vagy akár az iróniát. Nos, Fanni ismét olyan apróságokat ajánlott, amik elkápráztattak. Íme:



"Eszter egyik nap megkért, hogy válogassak össze néhány tavaszi kiegészítőt. Magamban szkeptikusan megjegyeztem: Ugyan hol még a tavasz? Azóta megmutatta már magát az első szikrázó és melengető napsütés és hirtelen támadt jókedvemben csupa vidám holmit gyűjtöttem össze, amit én idén tavasszal biztosan nem hagynék ki a „Beszerezni kötelező!” listámról!



„I am fun” (Vidám vagyok) telefontok – Mi más lehetnél ezzel a pink hátlappal a telefonodon, mint vidám? Biztos vagyok benne, hogy akárhányszor a kezembe venném a telefont elmosolyodnék a láttán.
+tipp:  Motiváló, vicces és egyedi hátlapot te is készíthetsz, ha vásárolsz egy átlátszó hátlapot a telefonodra és mögé kinyomtatott képeket teszel.
Vidám esernyő a borús napokra – Biztosan veletek is előfordult már, hogy lehangolt titeket a tavaszi zivatar, ami elmosta a napsütéses szép időt. Nem kell, hogy az eső szomorú dolog legyen, válassz egy vicces ernyőt és irány az eső!
Tarka kendő – Nagyon szeretem a sálakat és a kendőket. Nálam jobban talán csak Eszter szereti jobban, aki elképzelhetetlen mennyiséget képes ezekből a darabokból felhalmozni, hiszen Ő is tudja, hogy tavasszal nem csak praktikus, de divatos is a kendő viselése. Egy vidám darab felteszi az i-re a pontot az összeállításodon.
Napszemüveg – Bár tavasszal az első napsugarakat inkább magában szívja az ember és nem elbújik előlük, én sajnos a szikrázó fényben sokszor az orromig sem látok. Egy divatos napszemüveggel viszont nem kell lemondanom a D vitaminnal való feltöltődésről.
Egy feltűnő ékszer – Itt az ideje, hogy a téli szürkeségből végre kibontakozzunk és az új évszak tiszteletére kicsinosítsuk magunkat. Ennek a rituálénak lehet az egyik főszereplője egy szép ékszer. Lehet bohókás, színes és feltűnő, a lényeg, hogy jól érezd magad benne!
Illatozó virágcsokor – Semmit sem szeretek jobban annál, amikor tavasszal először érzem a fák virágainak illatát. A szobába is gyakran lopok ezekből az illatokból, egy friss virágcsokorral. Öröm rájuk nézni.
Tavaszi párnák - A jó hangulat felelősei lehetnek  a vidám, színes párnák, amelyek helyet kapnak ilyenkor a kanapén. Az egész szoba más színben pompázik tőlük.

Instax mini 8 polaroid fényképezőgép – A vidám élményeimet pedig mi mással őrizhetném meg, mint ezzel a rózsaszín kis kütyüvel. A fényképekből dekoráció is készülhet a szobába."

Fanni mütyürjei közül először természetesen a kendőn akadt meg a szemem. Minden vágyam egy ilyen tavaszi színekben pompázó darab. (nem mintha nem lenne elég kendőm...de ugyanilyen nincs!!!!) Minden tavaszi kabátkához szoktam ilyen könnyű kis sálakat hordani, mert tavasszal reggelenként még nagyon hideg van, és kiegészítőnek sem utolsók. A másik nagy kedvencem az illatozó virágcsokor. Amint meglátom az első nárciszcsokrot az aluljáróban, biztosan megveszem itthonra, ugyanis a tulipán után a nárcisz az a virág, aminek az illata és a színe napsugarat hoz a napomba. És ha már a vidámságnál tartunk, a telefontokomat is le fogom cserélni. Mostmár biztos....(és remélem Fanni barátnőm fogja finanszírozni a motiváló kép miatt)

És ha már a jókedvnél tartunk, nem hagyhatom ki a sorból Rékát, aki a Pictures of our life bloggere. Réka személyisége nagyon hasonló az enyémhez, ezért nagyon könnyen és zökkenőmentesen tudtunk viszonylag rövid időn belül összebarátkozni. Vidám, közvetlen lány, aki hozzám hasonlóan észreveszi a napi kincseket maga körül (és éppen Dalmát, a kislányát várja). Remélem, hogy a közeljövőben Réka még több személyes bejegyzést ír majd a blogján, mert nagyon szerethető a stílusa (igen, Réka, ez célzás!!!). 



Megkértem Rékát, hogy írjon nekem egy olyan tavaszi listát, amin csakis igazi vidám dolgok szerepelnek. Aminek nem lehet nem örülni a következő hetekben:


"Mit szeretek a tavaszban?
Elővehetem a piros átmeneti kabátom :)
Az egész erdőt beborító hóvirágmezőt
Az egyre hosszabb nappalokat, a napsütést, azt, hogy csak állok az udvaron és a napsugarak csiklandozzák az arcom
A madárcsicsergést
A rügyező- majd virágzó cseresznyefákat
A nagy kirándulásokat a Bakonyban
A fűtésszezon végét
A színes, vidám ruhákat és cipellőket
A vidám tavaszi manikűröket
A kisimult arcú, mosolygós embereket
Mamám éledő-, és a hetek múlásával egyre szebb kertjét
A szomszédok fel-felbukkanó arcát, akikkel mint rég nem látott kedves ismerősökkel köszönthetjük egymást (télen valahogy mindig eltűnnek az emberek :))
A (jó esetben) négy hosszú hétvégét
Idén tavasszal a Kisbabánkat szeretem a legjobban"


Miután végigolvastam Réka listáját, rögtön eszembe jutott (persze azon kívül, hogy milyen szerencsés Dalma, hogy Réka az anyukája), hogy nekem is van piros átmeneti kabátom (tavaly Fannival hádáztam magamnak), és gondolatban már azt is végigjátszottam, hogy milyen cipővel fogom hordani. A hóvirágokat már most is felfedeztem a kertekben, és reggelenként olykor már a madarak is énekelnek (mintha azt akarnák, hogy ritmusra szedjem a lábam a munkahelyemre). Anyukáméknál gyönyörűen virágoznak majd a cseresznyefák, és mint megannyi menyasszony, hatalmas tüll szoknyában tündökölnek. Egyszerűen csodálatos.

Nem maradt más hátra, mint hogy megmutassam, hogy én hogyan várom a tavaszt. 

Van a lakásban egy rózsaszín virágos kaspó, ami már több hete minden nap mosolyt csal az arcomra. A szüleimtől kaptam, benne egy pink csodanövénnyel. Olyan élénk színe van, ami eszembe juttatja az eper, a ribizli, a cseresznye, a meggy, vagy éppen a málna színét. Annyira rá vagyok kattanva az ízükre, hogy alig bírom kivárni a szezonjukat. Az aktuális kedvenc a málna. Mostanában sok ilyen ízesítésű joghurtot, krémtúrót ettem, és egyik nap D. is meglepett egy málnás Pez cukorkával. Mivel falun nőttem fel, ezért tudom, hogy milyen jó érzés a gyümölcsöt magáról a bokorról enni, olyan melegen, ahogyan  nap sütötte, és ingyen, nem annyi pénzért, amennyi egy egész havi étkezésünket fedezi. 

Most a málna miatt várom a legjobban a tavaszt. Tudom, nevetségesen hangzik, hiszen imádom a tulipánt, a nárciszt, a hóvirágot és még ezernyi más növényt is, de most a málnaevés a fő célom (ami nincs is már olyan messze). Induljon hát a tavasz!!!





Címkék: