Véres csempe, zombi sehol

Imádom a zombikat, mint ahogyan azt már ITT említettem. Szeretek minden olyan filmet, könyvet és sorozatot, amiben szerepelnek, lenyűgöznek a zombiapokalipszist boncolgató alkotások. A kedvencem a Walking dead (mi más?). Miután leültem megnézni az első évad első részét, el voltam varázsolva, és ez a mai napig tart.  

A Walking dead olyan sorozat, ami minden olyan fontos dolgot tartalmaz, amit elvárok egy zombis sztoritól. Tetszenek a karakterek, "normálisan" néznek ki a zombik, van benne túlélős, bandukolós, gonoszellenséges, harcolós, szerelmes és éhezős rész is. Alig várom az újabb és újabb részeket és évadokat, mindennek utánaolvasok ami ezzel kapcsolatos. Megvásároltam a Libriben a könyvet is, mely a sorozatot boncolgatja, így amikor D. azzal a hírrel állt elő, hogy a Kökiben TWD (the walking dead) nap lesz, hát....nagyon boldog voltam. 

Szerencsére két különböző hétre is megszervezték, és bár az elsőre ugyan nem tudtam elmenni, de a másodikat megcéloztam és ott is voltam amilyen hamar csak lehetett. A Köki kb teljesen üres volt, aminek nagyon örültem, hiszen nem mindegy, hogy mekkora tömegen kell magam átverekedni ahhoz, hogy hozzájussak az áhított nyereményekhez. 

Előre annyit lehetett tudni a "rendezvényről", hogy fotózkodni lehet, és teszt kitöltésére is lesz lehetőség, amivel pontszámokat lehet gyűjteni. Átolvastam a TWD könyvemet, és próbáltam felkészülni a lehetséges kérdésekre, azonban nemigen volt rá szükségem, hiszen minden évad minden részét legalább 5-6-szor láttam már. Kiszúrtam, hogy pontokért cserébe lehet kapni bögrét, és vérrel teli inekcióstű formájú tollat, ami már elsőre is lenyűgözte a "beteg" ízlésemet. Mivel D. megígérte, hogy addig nem jövünk el onnan, míg mindkettőből egyet-egyet be nem szerzünk (ezúton is köszönöm neki), így magabiztosan és elszántam indultunk a "küzdelemre" Kőbánya-Kispestre. 


A Kökiben vágtáztunk az Info pulthoz és hamar meg is találtuk a standot, ahol 20-30 ember várt a sorára (és igen, minden csupa zombis volt!!!). Szerencsére nem volt tülekedés, a hostess lányok pedig mosolygósak és segítőkészek voltak, így hamar hozzájutottam a saját kis tesztemhez. 10 kérdésre kellett válaszolnom, és nagyon meglepett, hogy csak 7 sikerült. A maradék három kérdés olyan formában lett föltéve, hogy még megtippelni sem tudtam a helyes választ (vagy azért, mert túl apró dologra kérdeztek rá a sorozat egészét tekintve, vagy pedig azért, mert nem ismertem fel a felvázolt jelenetet a leírás alapján, ami kész csoda, hiszen mindent tudok fejből). A hostess szerint nem voltam ezzel egyedül, valóban rosszul volt megfogalmazva. Mindegy, a maximális pontszámot így is megkaptam, úgyhogy kértünk D.-nek is egy tesztet. Más kérdések voltak, mint előzőleg, és igen dühítő volt, hogy 10 pontosra írta meg (kis segítséggel). Volt aminél tippelt, volt ahol én mondtam meg a helyes választ, de úgy, hogy nem nézi (és soha nem is fogja nézni) a sorozatot, ez szuper teljesítmény volt. Hozzá kell tennem, hogy szegény mindig azoknál  a jelenetknél néz a tévére, ahol valakinek valamilyen testrésze éppen leszakad, foszlik vagy már régóta rohad...

Én fotózkodtam is egy TWD reklámtáblával, ő nem. A pontjainkból választottunk egy tollat és egy bögrét is, és igaz, hogy kettő tollat is beszerezhettem volna (mert megvolt a szükséges pont), de sajnos csak egy járt...

Így is nagyon boldog voltam. A célkitűzést teljesítettük, a toll valami fantasztikusan gusztustalan. D. várt még rám egy kicsit, mert le kellett fotóznom a pultot, ami úgy volt festve, mintha vér csorgott volna rá, a csempét, ami olyan volt mintha valakit felzabált volna ott egy zombi, és véres tenyereket is láttam. Pólóhoz nem jutottam hozzá, de ezt előre tudtam, ugyanis ahhoz a szervezett véradáson is részt kellet volna vennem pontokért, ám vashiányom miatt nem adhattam még soha vért. 

Mindent egybevéve igen beteg kis program volt, olyan, amilyenre számítottam. Nem ért meglepetés, csupa olyan vett részt rajta, aki hasonlóan hozzám, nagyon szereti és követi a sorozatot. Az új részeket a napokban már játsza a FOX csatorna, ami sajnos az albérletünk miatt számomra elérhetetlen, hiszen a UPC nem szolgáltatja a csatornát. Bezzeg a szüleimnél otthon bármikor odakapcsolatnék, mert a T-home jóvoltából náluk van rá lehetőség. Más kérdés, hogy anyukám erre sosem adné a fejét, sőt, mikor meglátta a bögrémet és a tollamat, csak annyit mondott, mint 20 éve folyamatosan:
"Eszterke, egy fiatal lánynak nem ilyen filmeket kell nézni, nem igaz, hogy nem álmodsz tőle rosszakat"- Nem, Anyu, még mindig nem. De ebben úgysem fogunk soha egyetérteni :) 



Címkék: