Mert bloggernek lenni jó...hejho

Olvas, tesztel, szerkeszt, ír,
Addig gépel amíg bír.
Minden oldal megnyerő,
Blogger csopi a menő.

Oké, szóval ez csak egy buta kis versike, amit 2 perc alatt agyaltam ki. De lehetne a kis blogger indulónk is, ugyanis mi, akik blogolunk, amennyire különbözünk egymástól, legalább annyira hasonlítunk is. 

Néhány héttel ezelőtt megosztottam a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége nevű facebook csoportban egy kis kérdőívet, amit az online-keroiv.com oldalon gyártottam. Viszonylag hamar szembesültem azzal, hogy megrohamozták a válaszadók, akik jóval több, mint 25-en voltak...igenám!!! De én béna azt persze nem figyeltem, hogy csak 25 kitöltést engedélyez az oldal...szóval előre is bocs azoktól, akik erről lemaradtak. A jó hír az, hogy ez a minta viszont igen színes, úgyhogy úgy érzem, hogy mindenképpen érdemes megosztanom a válaszokat veletek. 

A kérdőívezést azért találtam ki, hogy megtudjam, kik vagyunk. Pontosítok. Ezen az oldalon sok blogger van, akiknek meg tudom nézni a blogját, a bejegyzéseit, de kevés infót tudok meg magukról a bloggerekről. Olyan kis szubkultúra vagyunk, akiknek egyaránt fontos az, hogy kiírjuk magunkból a gondolatainkat, véleményünket, meglátásainkat vagy éppen a kritikánkat. Van mondanivalónk. Sok. De vajon mifélék vagyunk még? Kukások, miniszterek, pedagógusok, mérnökök? Erre kerestem a választ. 

Négy kérdést tettem fel, ezek a következők voltak:

1, Milyen témában írod a blogodat?
2, Mióta blogolsz?
3, Milyen területen, milyen munkakörben dolgozol?
4, Mi lenne számodra az álommunka?

Külön örülök annak, hogy látható, hogy hol töltötték ki a kérdőíveket. Eszerint Szeged, Hajdúszoboszló, Lewisham, Pendlebury, Vác, Budapest XXI.ker, Weyhill, Budapest XXII. ker, Szentlőrinc, Kecskemét, Pécs, Budapest IX.ker, Budakalász, Pécs, Veszprém, Poole, Budapest VIII.ker, Debrecen, Budapest XIV. ker, Döge, Abasár, Veszprém. London, Budapest és végül ismét Veszprém volt az a helység, ahol aktivizálták magukat a bloggerek. 

Az első kérdésemre sokféle válasz jött, a válaszadók a blogokat smink, személyes(9), utazás, életmód (2), beauty (5), könyvek, DIY (2), gasztro(2), szépségápolás(3), novellák, versek, életmód, kézműveskedés(2), divat (4), fitness, egészség(3), táplálkozás allergénmentes diéta, gyerek étkezése, dizájn, divat, lélek, család, élményképek, vegyes, sport(2), babablog, gyermeknevelés, kulturális programok, utazások, derűlátás, pozitív hozzáállás, vidám és érdekes dolgok témákban írják.

A második kérdésemmel arra sikerült fényt deríteni, hogy a válaszadók közül van aki már 10 éve blogol, van, aki fél éve szánta rá magát az írásra. A többiek valahol félúton járnak. 

A harmadik kérdésemmel arra kérdeztem rá, hogy milyen területen, milyen munkakörben dolgoznak a kitöltők. A válaszok szerint van köztük szabadúszó sminkes, tanuló(4), óvodai dajka, egyetemi hallgató turizmus-vendéglátás szakon, vállalkozó, vegyészmérnök, óvónő(2), fizikus hallgató a BME-n, egyetemi hallgató közgazdász diplomával mesterképzés marketing szakirányban, kollégiumban nevelő és váll. dietetikus, enteriőr dizájn, jogász, újságíró, háziasszony, emeléstechnika - értékesítő, környezetmérnök, leendő testnevelő tanár és Játék- és Szabadidő Szervező tanár, anyuka (tolmács), gyermekgondozó, és állatgondozó is.

Végül pedig, a negyedik kérdésre adott válaszok többségében nem leptek meg. Íme az álommunkák:

A kérdőív készítést követően az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy készítek egy csoportképet is, így közzétettem egy felhívást, miszerint akinek kedve tartja, készítsen magáról a South Park Studio-s kis figurát és küldje el nekem. Nos, annyi képet kaptam, hogy inkább egy tablót készítettem, amely legalább annyira bolondos, vicces és színes, mint a mi kis szubkultúránk. 


Köszönet a  Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége csoport lelkes adminjainak a nagyszerű csoportért, és a többieknek a részvételért. Trollok ide vagy oda, jó ide tartozni. 

Aki nem blogol, de szívesen olvasgatna más blogokat is az enyémen kívül (hű de nagy az arcom), az nyugodtan csatlakozhat a csoporthoz. Kalandra fel!!!

Íme a tablókép:




Címkék: