A nagy tavaszindító bloggercsomag - a folytatás (avagy hogyan leszek mumusból tavasztündér)

Nemrégiben írtam egy bejegyzést A nagy tavaszindító bloggercsomag címmel, amiben néhány blogger tavaszi ötleteit, tippjeit osztottam meg veletek. A posztban céloztam arra, hogy télen igencsak "mumus" állapotba kerültem a D vitamin hiánynak és a rengeteg esőnek köszönhetően.. Most lássuk, hogyan haladok a valódi tavasztündérré válás rögös útján.


Az előző tavasz témájú bejegyzésem óta sok minden történt velem, ami segített kimozdulni a mumus-létből. A A cup of my life bloggere, Nati korábbi tanácsát teljes mértékben megfogadtuk D.-vel, így a balatoni wellness pihenésünket kiegészítettük egy kis kitérővel Balatonfüredre, Alsóörsre és Tihanyba. Mind a három csodálatos volt, úgy, mint Balatonalmádi, ami az eredeti uticélunk volt. A balatoni levegő, a víz látványa és a nyugalom olyan mértékben töltötte fel a kis elemeinket, mint egy igazi nyári nyaralás. Teljesen kicserélődtünk, sokat beszélgettünk, sétáltunk és mosolyogtunk a három nap alatt. 

A hajamat befestette még az utazás előtt apukám, így a már felbukkanó ŐSZ hajszálak (nem is tudom hogyan lehetséges ez ennyi évesen) teljesen eltűntek a kutató szemek elől. A hajam így már gesztenyebarna árnyalatban pompázik, aminek, ha rásüt a fény, enyhe vöröses színe van. Apukám szerint az egy doboznyi festék kicsit kevés a hajamra, de a kettő sok lenne, így elhatároztam, hogy ismét levágatom állig érőre a hajamat, akárcsak szeptemberben (nem tudom mi az oka, de iszonyatosan gyorsan nő a hajam). Ez lesz talán a leglátványosabb a tavaszi átalakulásomban.

A februári lomtalanítás alkalmával kidobáltam a fölösleges ruháimat, amiknek pedig semmi baja sincs, azokat elajándékoztam a munkatársaimnak/ barátaimnak. Ezenkívül beszereztem egy csodaszép mentaszínű tavaszi kendőt is (köszi a kendőtippet Fanni!!). Most sokkal kevesebb a limlom itthon, végre elő tudtam venni a szebb időre való kabátkáimat és ruháimat. Gyümölcsösebb illatú parfümöt rendeltem az Avonból és igyekszem elhagyni a sötét árnyalatú szemceruzákat is. Rúzst soha nem használok, de hála Rékának, a Pictures of our life bloggerének, van egy új, málna illatú Yves Rocher ajakbalzsamom!!! Réka és Fanni egyébként is hozzájárulnak a napi boldogságadagom csepegetéséhez, javaslom, hogy mindenki vegye körül magát vidámságbombákkal! Jó érzés pozitív emberekkel beszélgetni nap, mint nap. Ha mástól nem is, ettől kisüt felettem a nap.


Igencsak gyúrok a tavasztündér címre, azonban még hosszú az út, és rengeteg az akadály előttem. Így ismét megkértem pár bloggert, hogy segítsenek ötleteikkel és tanácsaikkal elérni a célomat. Most ezeket szeretném megmutatni nektek.

Elsőként Görbe Pál blogger mutatott nekem egy csodálatosan színes salátát. Ő a SerpenyőVirtuóz blog írója, amit igen sokan követnek itt a facebookon is. Mivel én nem vagyok egy született konyhatündér, ezért mindig nagyon szívesen fogadok könnyen megvalósítható recepteket, hiszen azért számomra is fontosak a jó ízek és az esztétikus tálalás. Nézzük, mit üzent Pál:


"Görbe Pál vagyok, a SerpenyőVirtuóz Blog írója. Esetleg instagrammról ismerős lehetek, mert ott már szép számmal követnek az országból, és a nagyvilágból is az emberek. Januárban helyeztem új domain alá a blogot, így már teljesen szabad kezet kaptam az azon szereplő tartalom tekintetében. Ezzel a kis ötlettel szeretnék mindenkit az egészséges életmód felé terelni, amelyet én is próbálok betartani, igaz, most hogy záróvizsgázom az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakán, felemészti minden energiám. De a Dr-i fokozat megszerzése után a célom régi formám visszaszerzése, amely az egyetemi évek alatt már sokat változott, de még nem az igazi!

A tavasz a megújulás időszaka, ezt mindenki tudja, nem csak a természet az emberi test is vágyik a megújulásra, ezért hoztam most el nektek a kedvenc salátám receptjét, ami vitaminokban, és ásványi anyagokban gazdag, így hozzájárul a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez, segítve, hogy a tavaszi fáradtság ne uralkodjon el rajtad!

Recept: Füstölt Lazacos Avokádósaláta
Hozzávalók:
50g füstölt lazacfilé
1 avokádó
1/2 saláta
5 koktélparadicsom
1/2 citrom leve
8 db retek
1/2 kígyóuborka
1 tk. fokhagymapor

Elkészítés:
Minden zöldséget szépen megmosunk, és a tésztaszűrő segítségével lecsepegtetjük őket. A citrom levét a fokhagymaporral elkeverjük, és egy picit állni hagyjuk. Egy tálba pakoljuk a zöldségeket, és meglocsoljuk a citromos lével, majd állni hagyjuk amíg a lazacot széttépkedjük, és egy tányérba halmozzuk a hozzávalókat szép sorjában."


Az az igazság, hogy még soha nem vettem eddig sem lazacfilét, sem pedig bármilyen más halat itthonra. Kivétel ez alól a szardínia és a tonhal konzerv, amiket nagyon szeretek. Szerencse, hogy apukám nagy horgász, így anyukámmal remek halas fogásokat készítenek családi ünnepségekre, vagy akár csak közös vasárnapi ebédekre. Pici korunkban a szüleink megszerettették velem és öcsémmel a halat, és ez a szeretet megmaradt felnőtt korunkra is. Az avokádót is csak egyszer kóstoltam eddig, krém formájában. Izgalmasnak találom ezt a receptet, lehet hogy D.-vel egy kis grillezés alkalmával a közeljövőben ki is próbáljuk. 

A következő blogger, aki szuper tavaszi újdonságot mutatott nekem (vagyis már korábban a blogján is), az Orbán Szilvi, a Pillecukor blog írója. Szilvi blogja régi kedvencem, sok vidám, érdekes és lélekmelengető bejegyzést találhattok nála, remek humorral fűszerezve. Most egy olyan érdekességgel találkozhattok, ami mindenkinek meghozhatja a kedvét a fotózáshoz: 


"Az újévi terveim között szerepelt az is, hogy kicsit jobban elmerüljek a fotózásban, még akkor is, ha csak egy egyszerű, 5 megapixeles kamerával rendelkező mobilom van (profi gépről egyelőre csak álmodozni merek). Emlékszem, tavaly hosszasan szemléltem egy szem epret, hogy vajon milyen lehet teljesen közelről, olyan közelről, hogy szinte a pórusait is látom. Aztán elmerengtem egy fűszálnál is, s egy pitypangnál is :D 
A technika fejlődésének köszönhetően már elérhetőek olyan kis lencsék, amiket egyszerűen csak a mobilunkra, a kamera lencséje elé csiptethetünk. Ezzel az aprósággal és a mobilunkkal szinte olyan minőségű képeket készíthetünk, mint egy sokkal-sokkal drágább DSLR gép, csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki belőle :) 

Százszorszép
A szett, amit ebayről rendeltem, tartalmaz egy klipszet, amivel felcsiptethetjük a mobilra (van egyébként olyan megoldás is, amikor felragasszuk a kamerára a lencséket, de ezt nem tartottam elég barátinak :)), 3 lencsét (a nagy szerelmemet, egy tízszeres macro lencsét, egy 180°-os halszemoptikát és egy 0,67-szeres széles látószögű lencsét), kupakokat a lencsékre és egy cuki kis bársonytokot, amiben tárolhatjuk ezeket a kis kincseket (de be fogok szerezni egy kicsit masszívabb tokot nekik, mert hiába kerültek csak 800 Ft-ba, nekem akkor is hatalmas értéket képviselnek). Kis méretük miatt bárhova magammal vihetem, egy mozdulattal (kivéve, ha a széles látószögű lencse megmakacsolja magát és úgy dönt, hogy rászorul a macrora) feltehetem a mobilomra őket. Mint egy vadász, úgy vizslatom a környezetemet egy-egy lehetséges fotóalany után kutatva, sosem tudhatom, hogy mi az, ami épp az adott pillanatban megragadja a figyelmemet. Az első, amit lefotóztam, az a farmerom volt, hiszen az volt a legkézenfekvőbb, ami a közelemben volt :D

Moha
Az sem zavar, ha egy idegen ember csak annyit lát belőlem, hogy kutyasétáltatás közben hirtelen letérdelek a fűbe - ha beköszönt a jó idő, biza még el is hasalok, ha kell -, s a mobilomat vagy legalábbis egy annak látszó tárgyat tartok pár centivel a föld felé, miközben a kutyával hadakozok, hogy lehetőleg ne lépjen rá arra a szegény kis ibolyára, amire már éppen ráfókuszáltam... :D

Szóval most, hogy jön a jó idő, irány ki a természetbe a fényképezőgépeddel (vagy a mobiloddal), szerezz be egy macro lencsét, és vedd szemügyre a környezeted, meglátod, sok meglepetést és varázslatot tartogat, neked csak észre kell venned ;) 

S kíváncsiak vagytok, hogy hogyan is néz ki egy eper közelről? Hát így:"

Eper
Fotózásban nem vagyok túl nagy ász, és nem is szeretnék hatalmas fotós lenni, viszont nagyon szeretem megörökíteni a nekem fontos vagy nekem tetsző dolgokat. Éppen ezért fogom én is megkörnyékezni az ebayt, hogy beszerezzek magamnak egy ilyen lencsét. Szeretném megnézni, hogy milyen közelről a kutyáink orra, a teknősünk szeme, vagy a kedvenc szerencsebambuszom levele. Hálás vagyok Szilvinek a remek ötletért!!

Megkértem a Pillanatképek blog bloggerét, Gőgh Brigittát is, hogy mint a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-vendéglátás szakos egyetemi hallgatója, ajánljon tavaszi városnézős - nézelődős programokat. Olyan látványosságokat, tippeket, amelyek feltöltenek egy kis energiával, színekkel, illatokkal. Azért szeretem a Pillanatképek blogot, mert rengeteg kincsre bukkanhatok, ami az én blogom témáját tekintve igazán szuper dolog. Íme a javaslatok:


"Itt a tavasz, Irány a szabadba! Ugye veled is előfordult már, hogy mikor megláttad az első napsugarakat arra gondoltál jó lenne egy kis időt a szabadban eltölteni, de semmi ötleted nem volt merre menj? Ha te is jártál már így, akkor most adunk ehhez egy kis segítséget, hogy többé ne okozzon fejtörést egy kis kimozdulás otthonról. 

Az én személyes kedvenc tavaszi kiülős helyem a Kopaszi gáton található, a budapesti nyüzsgő belváros zajától távol eső Lágymányosi híd lábánál. Ezt a helyet azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a Duna látványát, a füves parkokat, a piknikeket, a gyönyörű naplementét és a kellemes akár romantikus vagy barátokkal töltött nyugodt pillanatokat. Ezzel ellenben, ha valami nyüzsisebb, pörgősebb programra vágysz, akkor a bringóhintózás a Margit szigeten kiváló alkalmat adhat egy kis kikapcsolódásra, illetve feledhetetlen emlékeket nyújt, az utóbbit garantálni tudom (: Szóval, ha inkább kicsit pörgősebb és sportosabb programra vágysz, akkor ezt mindenképp érdemes kipróbálni.



S még mindig nem értünk a lista végére! A legjobbak még csak most jönnek.

Mit szólnál ahhoz az ajánlathoz, hogy a Parlament ( Kossuth tér ) csodálatos látképe mellett fogyassz el egy nagyszerű ebédet vagy vacsorát? Ugye milyen jól hangzik? Ha Pesti vagy, akkor akár holnap is kipróbálhatod mennyivel másabb így, egy ilyen helyen, ilyen látvány mellett majszolni az aznapi menüdet. Higgyetek nekem, így még az egyszerű szendvics is jobban ízlik, nem mellesleg tehetsz egy gyönyörű sétát a régi időkben épült, gyönyörű épületegyüttesek mellett az Alkotmány utcában.

Bár először nem gondoltam, hogy az Állatkert is felkerül a képzeletbeli listámra, de végül mégis muszáj volt felírnom. De most komolyan… mennyire adja magát. Ilyenkor ráadásul rengeteg bébi születik. Most komolyan, van aki tud ellenállni a kis cukiságoknak?? Ráadásul ez akár lehet egy egész napos program is. Állatkertre fel emberek!


Ugye, ugye? Mondtam, hogy vannak még ötletek a tarsolyomban. Azt hiszem, az egyik legjobbat hagytam utoljára. Ez pedig nem más, mint a Várkert bazár. Ez a Budai Vár aljában található. Gyönyörű már maga a hely is. Rózsakert, fapadokkal, füves területek, no meg a kiváltságos panoráma. Tudjátok milyen az egész Belvárost látni? Ha nem, akkor itt ebben az új élményben is részetek lehet. Valami csodálatos! Egyszerűen lélegzetelállító panorámája van a Dunára. Csalódás ebben az esetben sem fog érni, s ha van időtök és kedvetek a Budai várat is célba vehetitek."


Nagyon tetszett Brigitta javaslata, főként azért, mert az albérletünk tízperces sétára van a Halászbástyától, a Budai vártól és a Várkert bazártól is. Minden nap ezek közé a gyönyörű épületek közé térünk haza, többet láttam a vár alatti kis erdei sétáló járdákat a kutyákkal, mint bármi mást. Az Állatkert szintén remek célpont, el is határoztuk D.-vel, hogy Húsvétkor megcélozzuk, és bejárjuk az egészet a Holnemvolt Parkkal együtt. Egyszer már megjártuk ezt a túrát, és bár borzalmasan elfáradtunk, csodálatos nap volt. Már csak abban reménykedem, hogy nem lesz 0 fok szakadó hóeséssel....

Végezetül pedig Vásárhelyi Réka, a Habfürdő blog bloggerének tavaszi válogatását olvashatjátok. Réka ajánlásával egy szuper filmmel, egy romantikus könyvvel és néhány tavaszi gondolattal folytatom tovább a kedvem, és a hangulatom felturbózását. Réka, szokásához híven, bájos válogatást állított össze (a Keddi Kilencekhez hasonlóan), csupa olyan ötlettel, melyek egytől egyig rám férnek. Remélem ti is szívesen szívtok magatokba egy kis vidámságot, jókedvet, szerelmet és napfényt!!! Látogassatok el a Habfürdő blogra, ami (ahogyan a neve mutatja) egy blog testnek és léleknek. Réka személyisége pedig önmagában is napsugárral ér fel.


"Tavaszi válogatás 

Gondolat: Számomra - és ha jól gondolom másoknak is - a megújulásról és a vidámságról szól a tavasz. Egy újabb ok, hogy kinevezzünk egy új napot valaminek a kezdetére! Mert bár minden perc alkalmas arra, hogy kitüntessük a "mostantól" címével, nekünk indok kell, mert így működünk :) ! És a tavasz egy nagyszerű indok. A Tavasz ami most bontogatja szárnyait, számtalan lehetőséget rejt magában amivel boldogabbá tehetjük az életünket. Legyünk vidámak idén tavasszal - mostantól!

Zene: https://www.youtube.com/watch?v=vaYHUnK9lhU Ez egy dicsőítés,a Hillsongtól, vagyis annak az egyik feldolgozása. Bizonyára sokan nem ismerik, de itt az ideje akkor belehallgatni. :) A dal arról szól, hogy Isten velünk, bennünk van minden nap, és ettől ragyogó az életünk. Nekem ettől több nem is kell a boldogsághoz! Mert ez rejti magában a boldogságot.



Film: Ahol a szivárvány véget ér (Love Rosie)
Egy rendkívül bájos film, nem másról, mint a szerelemről. Mert hát elcsépelt vagy nem, a tavasz a szerelem évszaka. Aki még nem látta, de szereti a bájos, kedves és romantikus filmeket, azoknak mind-mind ajánlom!

Könyv: Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
Még mindig romantikánál maradva, egy nagyszerű kikapcsolódást nyújtó regény. Könnyed, de nem csip-csup, romantikus, de nem csöpögős... egyszerűen csak jó elolvasni!


Program: Piknik a parkban, kockás takaróval, szendviccsel, nevetéssel, napsütéssel. 



Pillanatok: Amikor besüt a nap az ablakon reggel; Amikor meglátod, hogy az út szélén kinyílt az ibolya; Amikor hallod, hogy csicseregnek a madarak; Amikor meglátod a boltban, hogy már lehet pirosló retket kapni, Amikor kigombolod a kabátod és nem fázol az utcán; Amikor leülsz egy parkban a padra és ellátogat hozzád a béke."

Mivel nagyon szeretek olvasni és filmezni is, biztos hogy beszerzem Az élet virágos oldalát és az Ahol a szivárvány véget ér című filmet is. Azért szeretek ajánlókat olvasni, mert remek, számomra eddig ismeretlen újdonságokra bukkanhatok. Réka említette a piknikezést is, ami szintén imádok. Amikor már elég meleg van, kimegyünk a kutyákkal a Margit szigetre, néhány szendvics és üdítő társaságában, és csak élvezzük a semmittevést, a nézelődést és a fű puhaságát. Még helyes kis kosárkánk is van. 

Annyi, de annyi dolgon múlik az, hogy élvezzük-e a tavaszt, vagy jajgatunk azért, hogy jöjjön már a nyár. Én nem akarom siettetni az időt, úgyis olyan gyorsan telik....idén nyáron ráadásul kerek születésnapom lesz, amit egyáltalán nem várok. A tavasz tele van számomra lehetőségekkel, amiket szeretnék megragadni, és nem szeretném átugrani a cseresznyefák virágzását, a tulipánok előbukkanását a kertekben és a madarak csicsergését. 

Hogy tavasztündér leszek-e? Remélem. Mumus már biztosan nem maradok, hála azoknak a bloggereknek, akik megmutatták, hogy ők maguk is mennyi örömet és lehetőséget látnak a tavaszban. Mert ez a bejegyzés nem csupán az én megújulásomról szól, hanem az ő lelkesedésükről is. Köszönöm!

Ti is reménnyel telve várjátok az IGAZI tavaszt? 



Címkék: