8 hely, ahol otthagynám a következő fizetésem

"Papi, készítsd a bukszádat, a kislányod búcsúba akar menni" - mondta minden évben viccesen anyukám, amikor bejelentettem, hogy megint meg szeretném látogatni a falunkban lévő búcsút májusban. Majdnem ez a mondat hangozott el mielőtt bulizni vagy moziba mentem a barátaimmal... és a táborok előtt is... pedig nem lejmoltam pénzt soha a szüleimtől... csak apukámmal cukkoltuk egymást.


Az az igazság, hogy amióta saját "bukszám" van, azóta tudom milyen, amikor költekezni szeretnék egy-egy nagyobb leárazásnál, kuponos akcióban vagy csak a kedvenc üzleteimben valami csodára bukkanok. Néha (vagyis elég gyakran) D. készíti a pénztárcáját. Pedig nem kérem tőle, magától teszi. Most megmutatom nektek, melyik az a 8 hely, ahol bármikor el tudnám egyben költeni a fizetésem. Nem mintha azt a csekély összeget olyan hatalmas varázslat lenne bárhol otthagyni. Elég egy nagyobb bevásárlás a sarki zöldségesnél. 

A listák általában "páratlan számosak", pl. 5 hely, ahova el szeretnék utazni, 7 dolog ami vidámabbá tesz, stb. Én azonban nem kedvelem a páratlan számokat, így esett a 8-ra a választásom. Nézzük:

1. Háda

Sokan vásárolnak a webshopban is, én azonban - mivel teljes mértékben impulzusvásárló vagyok - mindent szeretek megtapizni, megvizsgálni, felpróbálni. Soha nem vettem még a Hádában alapdarabokat, mindig a mintákra vagy a lenge anyagokra repülök rá, mint maci a mézre. Elvarázsolnak a különleges kiegészítők, az egyberuhák és a férfi pólók is. D.-vel is többször találtunk már "úristendeszerelemelsőlátásra" darabokat is. A kilós üzletekben hozzájutottam már 50 % - os leárazás alkalmával 70-80 Forintért is fölsőkhöz.

Mire szórnám el a fizetésem? 
Nyári ruhákra, szoknyára és cipellőkre.

2. Kik

A munkahelyemhez közel van egy Kik, ahova nagyon gyakran benézek felderítő körútra. Igen sűrűn van árucsere, így sok alkalmam nyílik arra, hogy cukiságokkal tömjem meg a kosaramat. Szeretem a párszáz Forintos lakberendezési tárgyakat, cipőket, cuki noteszeket, tollakat, konyhai eszközöket. Ilyen felderítő úton jutottam hozzá egy új tavaszi cipőhöz, egy gumicukormintás dobozhoz, pöttyös tollakhoz és egy vidám madárka díszhez is. Az egész üzlet egy hatalmas kincsesláda, ami színes, vidám és egyedi.

Mire szórnám el a fizetésem?
Színes kaspókra, törölközőkre, különleges formájú üvegekre.

3. Jysk

Ez az áruház akkor lett a kedvencem, amikor először megláttam az egyik reklámújságját. Annyira ügyesen, ízlésesen összeválogatott képekkel töltik meg minden hónapban, hogy mindenkinek, aki szereti a színeket, nagy kihívás nem azonnal fölvásárolni mindent. Sokkal drágább ugyan, mint a hasonló áruházak, de a leárazásoknak köszönhetően jó áron lehet hozzájutni kisebb bútorokhoz, fürdőszobai dekorhoz, kosárkákhoz, és a kedvenceimhez, a karácsonyi díszekhez.

Mire szórnám el a fizetésem?
Ágyneműhuzatra, komódra, párnákra, kerti székekre (ha lenne kertünk).

4. Ikea

Azt szeretem az Ikeában, hogy ha nem is veszek semmit, akkor is fantasztikusan sok ötletet lehet gyűjteni a sorok között sétálva. Rengeteg olyan megoldással találkoztam már ikeázás közben, ami magamtól soha nem jutott volna eszembe. Persze mivel albérletben lakunk, ezért főleg kisebb dekorációs tárgyakat éri meg egyelőre beszerezni, de ami késik, nem múlik. A kedvenceim most a teafűtartók és a szilikonos jégkockagyártók. Annyira vidám lehet a virág formájú jégkocka a nyári limonádémban.. már nagyon várom.

Mire szórnám el a fizetésem?
Reggelizőasztalra, képkeretekre, kaspókra.

5. Pepco

A Pepco még nincs olyan régóta hazánkban, de nagyon könnyű megszeretni néhány találkozás után is. Akinek kisbabája, kisgyereke van, az bármikor találhat valamilyen aranyos ruhát piciben, de én már D.-nek is vettem nagyon szuper pólót kb egy ezresért. Üzletenként olykor eltér a választék, így érdemes több helyre is benézni képkeretekért, babaholmiért, kosarakért. Maga a bolt áttekinthető, tele van szuperhősös és hercegnős dolgokkal.

Mire szórnám el a fizetésem?
Balerinacipőkre, vidám mamuszokra, nyakláncokra.

6. Libri

Ha van valami, ami igazán leköt, az az olvasás. Nem tudnám megmondani, hogy milyen témájú könyvek a kedvenceim, szinte bármit szívesen olvasok, ami nem sablonos, nem unalmas és nem koppintott dolog. Mostanában már a kasszáknál való várakozást sem tudom elképzelni könyv nélkül, így nagy segítségemre vannak a Libris akciók. Gyakran 499-999 között is árulnak könyvet, ha pedig másra vágyom, csak beváltom valamelyik kuponomat, és úgy is sokat spórolok. Ez nem csupán hobbi, ez a napjaim szerves része, így szép lassan könyvesboltot is nyithatnék.

Mire szórnám el a fizetésem?
Kinéztem egy újabb holokausztos témájú könyvet, egy-két ifjúsági regényt és pár Kisvakondot.

7. Lego store

Az Allee-ban lévő Lego store álmaim netovábbja. Rengeteg régi különlegességet lehet megnézni vitrinben, kedvencem a vidámpark telis tele játékokkal, emberkékkel. A hatalmas választék mellett nagy előnye még az üzletnek, hogy saját magunk is összerakhatunk Lego figurákat, és kifizethető áron meg is vásárolhatjuk. A kedves eladók nem szólnak ránk, ha felnőtt létünkre órákig válogatunk, sőt, egy mosoly kíséretében még törzsvásárlói kártyát is ajánlanak. Rengeteg féle kulcstartót tartanak, így a Tini nindzsa, Star wars, Harry Potter vagy akár Gyűrűk Ura fanatikusoknak is azt ajánlom, bátran térjenek be az üzletbe.

Mire szórnám el a fizetésem?
Lego menyasszony és vőlegényre, rengeteg saját készítésű minifigurára és bögrére.

8. Magdi boltja

Egy kis üzlet Pócsmegyeren, a Szentendrei-sziget egy aprócska falujában. D. szülőfalujában pár éve voltam először ebben a boltban, ahol a szó szoros értelmében MINDEN megtalálható, amit éppen vásárolni szeretnék. Rengeteg színes notesz, toll, emlékkönyv, radír és post it papír került már hozzám Magditól, ugyanakkor zoknikat, homokozóvödröket, varrókészletet is vehetünk az amúgy élelmiszereket árusító közértben. Ha valami cukiságot szeretnék beszerezni, biztosan ide látogatok.

Mire szórnám el a fizetésem?
Színes tálkákra, vidám zoknikra, háztartási eszközökre és milliónyi tollra.


Ez az egész nem a pénzköltésről vagy az őrült szerzési mániámról szól. Egyszerűen arról van szó, hogy igazságtalannak tartom, hogy ennyi rengeteg cukiság, érdekesség és szépség van az üzletekben. Mindet nem vehetem meg, amit végül mégis hazaviszek magammal, az nagyon felvidít, jó ránézni. De hogyan szelektáljak?! Mikor elég? Hmm... talán mégsem baj, hogy a fizetésem két paradicsom és egy marék eper árával vetekszik...

Címkék: