10+1 bizonyíték, hogy menthetetlenül Balaton imádó vagy

Magadra ismersz?


1. Ha leülsz a kövekre a Balaton partján megnézni a naplementét, soha többet nem akarsz onnan elmenni. Háromszor annyi képet készítesz róla, mint egy „átlagos” nyaraló, és mindet másnak és egyre szebbnek látod!

2. A szíved hevesen ver, a lábaid remegnek, a szemeid pedig kocsányon lógnak, annyira várod a percet, hogy végre megpillantsd az autóból vagy a vonat ablakából a Balatont (és így érzel minden egyes alkalommal).


3. Szívesen ellátogatsz a Balatonra télen is, amikor még sem a hattyúk, sem a kacsák nem ostromolnak. Csak ülsz a télikabátodban egy padon, és élvezed, ahogyan a napfény erőtlen melege simogatja az arcodat.

4. Visszasírod a régi időket, amikor a vonaton csak le kellett húznod az ablakot, kihajoltál rajta és az alkarodra támaszkodva nézted a déli part elsuhanó strandjait, a fürdőzőket és a lángosos bódékat.

5. A Balaton partján még az sem zavar, ha a strandon a hamburgeredet nem zsömlében, hanem kifliben adják. Kit izgat egy ilyen szuper helyen egy ilyen parányi apróság?

6. Mindegy hol vagy és kivel beszélgetsz, mindig van egy jó sztorid, ami a Balaton partján történt veled.


7. Órákig tudnál lebegni, napozni egy színes gumimatrac tetején, és csak akkor szakítanád meg ezt a semmittevést, ha átteszed a székhelyed egy vízi bicikli hátuljára.

8. Sóvárogva gondolsz vissza azokra a nyári szünetekre, amikor a nagyszüleid felpakolták úszógumikkal és napernyőkkel a Trabantot vagy a Zsigulit, és 50-nel süvítettetek a Balaton felé.

9. Mindig kapható vagy egy kis őrültségre, ha a Balcsin nyaralsz. Lássuk, hányan fértek fel összesen egy vízi biciklire? Ja, hogy vontatni is tudtok pluszban egy csónakot? Annál jobb!


10. A Balaton vizének illata, színe és hőmérséklete, a strandok hangulata és az esti bulizások ígérete tartja benned a lelket a munkahelyeden februártól júliusig.

+1. A tavon ringatózó vitorlások látvány annyira megdobogtatja a szíved, hogy bármikor felcsapnál hajóskapitánynak (vagy akár csak egy egyszerű matróznak is).

Címkék: