7 pasi, akibe beleszerettem (a tánctudása miatt)

Nagyon szeretem a zenés-táncos filmeket. Van közöttük olyan, amit kár minden nap szívesen megnéznék, és talán még akkor sem unnám meg. Ezekben a filmekben -bár a nők is nagyon jól táncolnak- a férfiak táncmozdulataira szívesebben emlékszem vissza. Minden filmnézés alkalmával újra és újra beleszeretek a karakterükbe. Te is így vagy ezzel?


John Travolta

John Travolta hatalmas kedvencem. Gyerekkoromban mindig Sandy szerettem volna lenni a Grease-ből, mert arról álmodoztam, hogy Danny Zuko udvarol majd nekem. Kétségtelen, hogy Travolta csípőmozgásával világok sorsát lehetne megmenteni, és nem láttam olyan filmet, ami miatt annyira szeretnék 1958-ban diák lenni, mint a Grease nézése után. Köszönjük meg Travolta szüleinek, hogy fiukat már 6 éves korában táncolni járatták! 


Patrick Swayze

A filmben Johnny a lényeg. Jó, persze nagyon szép, meg romantikus az, hogy Baby, a diáklány a vakáció ideje alatt beleszeret az öntörvényű, vagány táncosba, de kit izgat mindez, amikor Patrick Swayze-t mutatja a kamera?? A színész édesanyja tánctanár és táncos volt, a fiát balettra járatta, így nem volt meglepő, hogy Patrick később táncművészetin végzett. A Dirty Dancing kulcsmondata, a "Babyt senki sem ültetheti a sarokba" pedig minden női szívet megdobogtat a világon. 

Diego Luna

A Dirty Dancing folytatásáért legalább annyira odavoltam, mint az eredetiért. Bár a film nem kapott túl jó kritikát, Diego Luna táncmozdulatai miatt mindenképpen érdemes egyszer megnézni (vagy tizenötször, vagy ötvenszer). Javier Suarez igazi "piszkos táncot" táncol a kubai szórakozóhelyeken, ami tele van szenvedéllyel, így nem csoda, hogy beleszeret a helyes kis Katey. Meg mindenki, akinek ugyan nem jön be az ilyen típusú pasi, de hajlamos beleszeretni a tánca miatt. Nekem sikerült. 


Channing Tatum

Aki látta már, hogy hogyan táncol Channing Tatum, annak nem lehet kérdés, hogy miért szeretek bele állandóan az általa alakított Tyler Gage-be a Step up 1.-ben. A filmben nagyon szimpatikus a lázadó hiphop táncos karaktere, amit a kis partnere is igen hamar felfedez. Channing egyébként táncolt már Ricky Martin egyik klipjében is, és szerepet kapott a Step up 2-ben is. 


Adam G. Sevani

Édesapja profi táncos volt, így Adam is hamar megismerte ezt a világot, és hamar el is merült benne. A srác olyan alakítást nyújt a Step up filmekben, ami felejthetetlen. A lábai gumiból vannak, és nem lehet szabad szemmel követni a mozgásukat. Élvezet nézni, ahogyan örömét leli a táncban, és a film nézése közben bárki megirigyelheti az Adam által alakított Moose karakterét. A színész többek között Will Smith és Missy Elliot klibjében is táncolt már. 


Rick Malambri

Ezt a választást talán már magyaráznom sem kell. Szintén Step up film, ezúttal a 3. rész. Rick Malambri táncosként és modellként dolgozott, amikor megkapta Luke szerepét, ami (valljuk be) igen hálás szerep. Bár a film bármelyik jelenetét kiválaszthattam volna, mégis az tetszik a legjobban ahogyan Luke tangót táncol Natalie-val (Sharni Vinson). Te mit gondolsz róla?

Sean Patrick Thomas

A szívem érted RAPes olyan film, amit még kamaszkoromban kölcsönöztem ki először a helyi videotékából. Amikor hazavittem, és betettem a videóba, már tudtam, hogy jó választás. Sean Patrick Thomas Dereket alakítja, aki nagyon menő srác a középiskolában, de még még ennél is népszerűbb hiphop táncos a helyi klubban. Derek ösztönösen jól mozog, és öröm figyelni, ahogyan esténként Saraval táncol. Ki ne lenne a lány helyében?


Talán senkit nem lep meg a listám. Én mindegyik filmért, mindegyik karakterért odavagyok, és bármelyiket szívesen megnézem bármikor. A lista persze tovább is bővíthető, és sokan sorakoznak és pályáznak arra, hogy rákerüljenek. 

Fel kell kötni a gatyájukat, ha Travoltával akarnak versenybe szállni...
Neked ki a kedvenced?

Címkék: