Vesd bele magad a lüktető siófoki éjszakába!

Mi így tettünk, és nem bántuk meg. Sőt! Már hosszú ideje terveztük, hogy amint egy picivel melegebb lesz az idő, megrohamozzuk Siófokot, és kiélvezzük az Aranypart pörgését. Alig vártuk, hogy végre kinyissanak a szórakozóhelyek, büfék és az üzletek a Petőfi sétányon és környékén, amikor pedig eljött a pillanat, nem kellett csalódnunk Siófokban.


Élvezd a pörgést!
Persze ilyenkor júniusban a szórakozóhelyek még nem annyira zsúfoltak, mint főszezonban, de a zene már mindenhol dübörgött, így fel tudtuk venni a ritmust, ami reményeink szerint néhány hét múlva már valóban felpörget minket. Mindenhonnan színes koktélok hívogattak bennünket, és azt ígérték, hogy ugyanilyen szívélyesek lesznek hozzánk a forró nyári hétvégéken is. Az Aranypart mindenesetre rengeteg jó koncertet tartogat számunkra, nem beszélve a bulihajókról.

No, azért így is bőven van mire rácsodálkozni újra és újra azoknak is, akik hozzánk hasonlóan gyakran járnak Siófokon. Aligha akad még egy hely az országban, ahol éjfélkor is vásárolhatunk magunknak mindenféle színes és vidám úszóalkalmatosságot. Tömött sorokban sorakoznak a műanyag cápák, delfinek, rákok, krokodilok, halak, teknősök, de még a katicabogarak és lepkék is az üzletek polcain. Ha kedvünk támad éjszaka bikinit, rövidnadrágot, vagy hűtőmágnest venni, itt aztán biztosan feltankolhatunk belőle, ha pedig megéhezünk, rengeteg finomság közül választhatunk.


Számtalanszor barangoltunk már úgy a siófoki éjszakában, hogy rendeltünk magunknak egy gyrost vagy valamilyen extra feltétes hamburgert, hogy aztán lesétáljunk vele a vízpartra, vagy végigjárjuk a belváros kivilágított utcáit és parkjait. Ennél hangulatosabb éjszakai programot nem is tudnék elképzelni a nyár fővárosában.

Siófok már felkészült a nyárra. És te?
Ez alkalommal is ellátogattunk a kedvenc helyeinkre, a főtéren pedig sokadmagunkkal együtt meghallgattunk a Ladánybene 27 nagysikerű koncertjét. Már most, nyár elején is rengetegen töltötték a hétvégét a településen, és bár nem volt tömeg a sétálóutcákon, érezhető volt a hangulaton a közelgő éjszakák döbbenetes pörgése. A zsigereinkben éreztük a küszöbön álló tikkadt és hosszú nyár ígéretes koncertjeinek hangulatát, majd az azt követő reggelek fáradt boldogságát. 


Ti kipróbáltátok már, milyen éjszaka várakozni egy vonatállomáson? Mennyire hangulatos egy hosszú éjszaka után megnézni a naplementét a parton úgy, hogy a lábatokat a vízbe lógatjátok? Aludtatok már a Balaton partján? Kezdtétek már egy forró kávéval és strandos palacsintával a napot? Esetleg egy reggeli úszással?

Ha szeretnétek kipróbálni ezt a fajta szabadságot, pattanjatok vonatra, és vessétek bele magatokat hozzánk hasonlóan a siófoki éjszakába. Biztosan nem fogjátok megbánni, sőt! Szuper élményekkel gazdagodhattok, amikre még jövő nyáron is mosolyogva fogtok visszaemlékezni.

Címkék: