A pasi és a ránk zúduló focimeccs lavina

Mióta az eszemet tudom, apukám otthon minden meccset megnéz a tévében (és ezáltal - ha éppen otthon vagyunk - mi is). Nem csak a focit szereti egyébként, hanem mindent, aminek ha csak távolról is, de van köze a sporthoz. Néha már annyira unalmas, hogy különféle praktikákhoz folyamodunk, csak ne kelljen tovább nézni a soha véget nem érő billiárd közvetítéseket. 


Persze a hétvégi focimeccseket mindig nézték a testvéremmel, és abba soha nem szóltunk bele anyukámmal. Nem is nagyon tehettünk mást, mert mindig volt néhány szomszéd, aki átjött meccset nézni, és olyankor anyukám csak akkor szólalt meg, ha édesapa már túl hangosan káromkodott nyáron, nyitott ablaknál. A többiek szintén, de azzal nem anyunak volt teendője. 

Egy biztos, egy életre megtanultam, hogy kár egy férfi és a hétvégi focimeccs közé állni, mert akinek a vérében van a foci nézés, az már nem változik meg (nem mintha ne lenne nagyon szórakoztató figyelni, hogy ugrálnak, hogyan rágják a körmüket, imádkoznak, fogadkoznak, dobálnak/csapkodnak valamit vagy szidják a bíró prostituálnak vélt édesanyját egy-egy izgalmasabb helyzet közben/után/előtt). Szerencse, hogy így szocializálódtam, mert most igen nagy hasznát veszi ennek a párom, D, aki szintén nagy meccsnéző hírében áll. Jómagam annyit konyítok a focihoz, hogy:

D. néha elég türelmes ahhoz, hogy magyarázgassa nekem a szabályokat, és ilyenkor egy ideig igen sok infót szívok magamba, de sajnos ez elég hamar elillan. Az, hogy valójában mit jelent a les, már az öcsém is megpróbálta a fejembe verni, teljesen eredménytelenül. D. is próbálta megmutatni egy alkalommal még bábukkal is, de még rosszabb lett a helyzet, pedig esküszöm, hogy nem vagyok gyengeelméjű. Mindegy, elfogadtam, hogy nem érthetek mindent, és tudom, hogy sikeresen veszem az olyan apró akadályokat, mint hogy 

A nagy végszó nem más, mint az, hogy imádom ezt az egész rituálét, ami a férfiak és a focimeccsek körül van. 
Vicces és maradandó élmény. Köszi srácok!

Címkék: