10 dolog, amit minden IGAZI nő tud

Manapság annyiféle felületen olvashatunk arról, hogy milyen egy igazi, tökéletes nő, hogy lassan a könyökünkön jön ki, milyennek kellene lennünk nőként, anyaként, társként, és (ahogyan Miranda fogalmaz a Szex és New Yorkban) szexháziállatként. A magazinok oldalairól és a plakátokról csupa szexbomba néz vissza ránk, hiányos öltözetben, belőtt hajjal, makulátlan körmökkel és sminkkel. Hibátlan a megjelenésük, és már messziről látszik rajtuk, hogy azért vannak a világon, hogy boldoggá tegyenek minden halandó férfit.


A magazinok szerint (és azt gondolom, joggal mondhatom ezt, mert jó néhány van itthon belőlük) a mindennapokban akkor vagyunk topon, ha kockás a hasunk, legalább négy nyelven beszélünk, három diplománk van, kifogástalan a stílusérzékünk, elég salátát eszünk és messziről kerüljük a cukrot és a finomlisztet. Aki ez alatt teljesít, az mehet a süllyesztőbe. Légy magabiztos, légy erős, légy sikeres! - ezt hirdetik. Számos dolgot azonban kihagynak a felsorolásból, amire igenis fontos figyelnünk, amit érdemes beépítenünk a napjainkba, hogy IGAZI nők lehessünk (és egy rakat dolgot kihúznék az előbb felsorolt listáról is). Íme, hoztam 10 olyan dolgot, aminek a tudatában/birtokában igazi nők lehetünk (szerintem).

1. Légy kedves!
Anyukám bölcsessége, hogy egy nő lehet okos, szép és kedves. Ha esetleg nem okos, még mindig kamatoztathatja a szépségét és a kedvességét. Ha nem szép, de kedves és okos, még azzal is sokra viheti. Azonban az a nő, aki szép és okos, de egy cseppet sem kedves, attól semmi jót nem várhatunk.  Ha a háromból csak egyet választhatunk, még mindig akkor csípnek majd a legtöbben, ha kedvesek vagyunk. (Gondoljunk csak arra, hogy Besenyő Margit nem túl szép, és nem is igazán okos, de a kedves bugyutaságával nem lehet nem szeretni)

2. Éljen a gumicukor!
Vagy a csoki, a fehér kenyér és a pizza (sült krumpli, makaróni, habos torta, krémes, palacsinta, instant tészta, keksz és nápolyi). Persze mindannyian tudjuk, hogy nem túl egészséges, ha olyan ételeket eszünk, amikben cukor és liszt van, de nem hinném, hogy halálos bűn lenne szombat délután bekuckózni filmnézéshez egy helyes kis Haribo csomag társaságában, míg kint a szabadban -15 fok van. (És az, hogy van polipos és tarantula pókos Haribo is, lényegesen javít egy olyan ember kedélyállapotán, aki legalább akkora gumicuki fan, mint én.)

3. Aludj kényelmesen!
Persze nagyon csinos egy csipkés szatén hálóing, de ha télen legszívesebben egy Hello Kitty mintás pizsama, zsiráfos bugyi és Dagobert bácsis mamusz társaságában rongyolnál be az ágyba, az is a szíved joga! Hidd el, sokkal fontosabb, hogy jól érezd magad az otthonodban, mint hogy a legújabb női magazin által ajánlott csodában vacogj éjszaka. Ha a fenti felsorolást megspékeled egy akkora Disney zoknival, amit fel tudsz húzni a térdedig, garantáltan meleg, kényelmes, pihepuha kuckóban hajthatod álomra a fejed.


4. Kint van a derekad!
Ha annyi ötforintosom lenne, ahányszor ezt a mondatot a dédimtől, a mamámtól és anyukámtól hallottam, megvehetném a világ összes Lego gyárát, és csupa vidám, édipofa vagy éppen sorozatgyilkosos témájú Legot készíttetnék el. Régen csak a vállamat vonogattam, amikor rám szóltak, hogy húzzam le jobban a felsőmet, mert kilátszik a derekam, ma viszont tudom, hogy egy nőnek különösen fontos odafigyelnie a veséi , és minden más szerve egészségére, ha másért nem is, azért biztosan, hogy később probléma nélkül készülhessen a gyermekvállalásra, és hosszú, boldog életet élhessen. Egy igazi nő tesz arra, hogy mi a divat, és rendesen felöltözik, mert tudja, hogy hidegben egy férfi sem értékeli, ha a kedvéért odafagyunk a buszmegállóhoz (vagy ha mégis van ilyen pasi, azt a legkevésbé sem lehet igazi férfinak nevezni). 
Hajrá eszkimó-feeling!


5. Tartsd meg!
Nagyon fontos, hogy ápold a családoddal és a barátaiddal a kapcsolatot. Nem kell, hogy rengeteg felszínes kapcsolat vegyen körül, csak arra szánj időt, aki igazán megérdemli, de neki mindig adj magadból 100%-ot. Nem az a lényeg, hogy minden nap találkozzatok, vagy hogy minden percben posztoljatok valamit magatokról az Instára, legyetek inkább egymáshoz mindig őszinték, és tartsd meg őket minden erőddel! Nekem pl M. barátnőm olyan, akivel évente csak 1-2x találkozom, de ugyanannyira csípem a kis törpe buráját, mint amikor minden nap együtt nyeltük magunkba a szörnyű automatás kávét. Ritka az, ha valakinek szuper családja és barátai vannak, így azokat, akiket nagyon szeretsz, becsüld meg, mert kincset érnek!


6. Dicsérd meg!
Egy számomra nagyon fontos ember szokta mondogatni, hogy mindig figyeljek oda arra, hogy megdicsérjem D.-t, ha valamit ügyesen vagy szuperjól csinál, mert megerősítés mindenkinek kell. Anyukám is mindig megdicsérte/megdicséri apukámat, így a példa már előttem volt korábban is. D. például minden áldott nap meleg kuckóvá varázsolja az otthonunkat mire hazaérek. Gondozza a kutyáink lelki világát, és ellátja őket, meleg lakásba érek haza, ahol minden nap jól érezhetem magam, ha este hazaesek. Nagyon sok múlik azon, hogy D. odafigyel az apróságokra is. Bizony, bizony, van ilyen pasi is! Mielőtt bárki megjegyezné, nem papucs. Csak figyelmes és nagyon gondoskodó!


7. Kacagj szívből!
Nagyon érdekes tanácsot kaptam egyszer, amely így szólt: óvakodj attól az embertől, akinek nincs humorérzéke, és nem tud szívből egy nagyon nevetni. Mikor belegondoltam a mondat jelentésébe, rájöttem, hogy valóban van benne valami, hiszen számos olyan embert ismerek, aki kedvesnek tűnik, de soha nem láttam még őszintén mosolyogni, kacagni. Akik pedig nem értik a humort (és itt nem arra az iróniára vagy szarkazmusra gondolok, amit én előszeretettel alkalmazok), azok kiszámíthatatlanok. Talán elsőre furcsán hangzik, de keressetek magatok körül ilyen embereket és figyeljétek meg őket! Még Hókuszpóknak is volt humorérzéke, hiszen nem darálta vagy passzírozta a törpöket a levesbe, csupán beledobálta őket, hogy jobban kiélvezhesse majd a törp-cupákokat!! 


8. Figyelj magadra!
Szánj időt arra, amit szeretsz! Szívesen olvasol egy hatalmas bögre kakaó társaságában? Szeretsz könyvtárba járni? Bármikor kapható vagy arra, hogy befeküdj egy kád forró vízbe, aminek a tetején méteres fürdőhab úszkál? Futnál a szabadban? Játszanál a kutyáddal vagy a macskáddal? Sorozatmaratonoznál? Tanulmányoznád a relativitáselméletet vagy csak sütnél egy adag csokis kekszet? Halkítsd le a telefonodat és add át magad egy kicsit az élvezeteknek! Olyan hangos tud lenni a csend, ha csak azzal foglalkozol, amit szeretsz! (én pl biztosan végig tudnám olvasni a könyvespolcomon található összes könyvet oda-vissza háromszor, ha lenne rá elég időm)


9. Becsüld az apróságokat!
A boldogsághoz nem kellenek hatalmas dolgok, bármennyire is ezt sugallja minden és mindenki körülötted! Jól esik a melegben egy forró leves? Nekem biztosan, így a hétvégén készítek is egy hatalmas adag francia hagyma krémlevest, amivel sokáig kihúzom. Még mindig áll otthon a karácsonyfánk, amiben minden este gyönyörködöm. A kutyáink téli álmot alszanak, csak néha ébrednek fel, hogy csesztessenek minket. Olyan édesen kucorodnak a puha plédeken, hogy ha rájuk nézünk, máris boldogabbak vagyunk. Ha a párom elmeséli, hogy vett magának az Aldiban somlói galuskát, majd kinyitja a hűtőt és gyermeki örömmel a szemében benyom egyet belőle, én boldog vagyok, ha láthatom őt ahogyan "ínyenckedik". Az apróságok fűszerezik meg az életünket örömmel!


10. Bízz magadban!
Bízz abban, hogy mindenhez van elég erő benned! Szeretnéd végre megcsinálni a nyelvvizsgát, a jogsit, a szakdolgozatot? Túl akarsz lenni az államvizsgádon? Saját vállalkozást szeretnél? Meg szeretnél tanulni úszni, biciklizni vagy zongorázni? Kérlek, bízz abban, hogy ha apró lépésenként, de elszántan haladsz előre, eléred a célod! Kevés bennünk az önbizalom sokszor ahhoz is, hogy le merjük vágatni a hajunkat, pedig az élet annyira rövid, hogy sokkal, de sokkal bátrabbnak kellene lennünk. Én pl. elhatároztam, hogy minden kreatív ötletemet meg fogom valósítani, ha ellepik a zombik a világot két hét múlva, akkor is!


Meglátásom szerint akkor IGAZI egy nő, ha mer izgalmas, fűszeres és egyedi lenni. Akár úgy, ha divatosan öltözködik, nyelveket tanul, sportol vagy klasszikusokat olvas, akár úgy, ha kiéli és megvalósítja a magában rejlő lehetőségeket. Nézhetünk ki úgy, mint a kirakatbabák, azzal nincsen semmi baj. Csak emellett ne feledjünk el eredetiek lenni. Akár pattanásosan, kócosan, balerinacipősen, méteres szempillákkal, zakkantan, hisztisen, akaratosan, tövig rágott körmökkel. Még ha ezek nincsenek is a magazinokban felsorolva.


Címkék: