A pasi (és a szuperhősök)

Régebben nem hallottam más szuperhősről, csak Batmanről, Supermanről és Pókemberről. Bőven megvoltam ezzel a hárommal, talán Pókember volt közülük az, akinek a sztorija a legközelebb állt hozzám. Mióta azonban D. az életem része, beköltöztek a lakásba a legszínesebb, legizgalmasabb és legtragikusabb sorsú szuperhősök. 


Nincs a lakásnak egyetlen olyan pontja sem, ahol ne lennének szuperhősös cuccok. A konyhában Avengers mintás poharak, tányérok és tálak vannak, a nappaliban Batman-es és Superman-es pendrive, D. táskájában Batman tároló, a gardróbban Superman, Batman, Amerika Kapitány pólók tömkelege, a fürdőben pedig Iron Man formájú folyékony kézmosó tartó, és Avengers tusfürdő. Bármerre járunk, mindenhol ezeket a mintákat keressük, és mostanában bizony igen szerencsések vagyunk. Az egész történethez hozzátartozik, hogy D. teljesen normális, értelmes, érett 28 éves pasi. Nincs semmiben lemaradva, nem kettyós és nem is gyerekes, csupán nagyon szereti a szuperhősöket. Azt hiszem, az én rózsaszín kütyüim, pillangós cuccaim és egyéb cukiságaim mellett eltörpülnek itthon az ő dolgai, és én örülök annak, hogy vannak kedvencei. 

Minden pasinak van valami mániája, a kocsik, az F1, a szivarok,stb...az övé ezek. 

A Bosszúállók sorozatot én is nagyon kedvelem, szeretem Hulk, Iron Man, és Amerika Kapitány figuráját, és néhanapján Thor is belefér a kosaramba. Izgalmasnak találom a szupererejüket, az elszántságukat és a küldetésüket, és lassacskán már tudni fogom kívülről a Marvel sorozat minden elemét. Batmannel és Supermannel már más a kapcsolatom, őket valamiért nem tudom megkedvelni, csak a sima, emberi alakjukat. Régen néhányszor megnéztem a Smallvill sorozatot, de az sem nőtt a szívemhez. Az ünnepek táján leadta valamelyik csatorna az eredeti, legrégebbi Superman részt, D. szemei kocsányon lógtak, és a szája is tátva maradt a csodálattól és csodálkozástól, míg én csak arra tudtam gondolni, hogy ez az a szegény pasi, aki lebénult. Nem kötött le a film, bár el kell ismernem, Superman vagány fickó, hogy meg tudta változtatni a Föld forgását, ezáltal életben tartotta a szerelmét. Batman pedig kétségkívül jó pasi, gazdag és menő a kocsija is, csak nem értem, miért kell ilyen fekete cuccban járnia. Akkor már Tony Starkot jobban csípem, hiszen Iron Man szerepben is nagyon bevállalós, pimasz és emellett borzalmasan okos is. Persze női szemmel nyilván mások ezek a hősök, mint egy pasi szemével, hiszen D. teljesen más indokok miatt csodálja ezeket a hapsikat. 


Két ünnep között kimentünk az Ázsia Centerbe, és a folyosókon sétálgatva rátaláltunk egy Avengers törölközőre. Csodálom, hogy észrevettük, hiszen nagyjából 500 féle Disney mintás közé volt fellógatva, alaposan elrejtve. Be is szereztük azonnal, mielőtt valaki az élete árán is beelőzött volna a vásárlással. D. névnapjára pedig csináltattam egy Deadpool mintás pólót. Deadpool a világ legidiótább (és egyben D. kedvenc) szuperhőse, a film megnézése komoly fájdalmakat és egy nagy láda válogatott kínt váltott ki belőlem, nem mondanám sem izgalmasnak, sem eredetinek, bár némileg javít a dolgon, hogy Ryan Reynolds alakítja DP-t. 

Nincs mit tenni, a szuperhősök részei az életünknek, velünk laknak egy háztartásban, és a kutyusaink tálkájának aljáról is vigyorognak ránk. D.-nek valószínűleg egy palást van a ruhája alá betömködve (mint a Télbratyóban a gonosz hapsinak), és annyiszor látta már ezeket a filmeket, hogy minden bizonnyal repülni is tud már. Átkattan az agya "szuperhíró-üzemmódba", amikor csak szóba kerül a téma, nem csodálnám azt sem, ha a kutyáknak jövő karácsonykor egy SuperH és SuperD kabátkát hozna a Jézuska. A lakásunk akkor lenne az igazi, ha hatalmas Batman címer lenne az ágyunk fölé festve, Superman mintás ágyneműnk, Deadpool-os lábtörlőnk és Iron Man zuhanyfüggönyünk lenne, Hulk formájú lábosokkal, és Thor mintás kanapéval. Nem is lenne olyan meglepő. 

Addig azonban, amíg mindezt beszerezzük, kénytelenek vagyunk beérni szerény gyűjteményünkkel. Így éldegélünk otthon, mi mindannyian. Jómagam, a teknős, a két kutya, a pasi és a szuperhősök. 

Címkék: