Nézd, olvasd, hallgasd (1.)

Mivel délutánonként még mindig nagyon korán sötétedik, hajlamos vagyok abba az érzésbe ringatni magam már délután hat óra körül, hogy este van. Ahhoz pedig hozzátartozik egy izgalmas film, egy érdekes könyv, vagy a szívemhez közel álló zene. Ezen a hétvégén szeretnék nektek mindegyikből ajánlani egyet, és örömmel fogadnám, ha ti is megosztanátok velem, mit néztek, olvastok és hallgattok mostanában!

Film: Rossz anyák

Leírás: "Anyának lenni nem könnyű feladat. Amynek (Mila Kunis) látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a ráháruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával (Kristen Bell, Kathryn Hahn) úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith) azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek "felelőtlen" társaik ellen - ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni." (port.hu)

Vélemény: A film az a "cuki és aranyos" vígjáték kategória, amin jókat lehet nevetni vasárnap délután a tévé előtt ülve. D.-nek és nekem néhol elkerekedett a szemünk a pikáns poénokat hallva, mert az ilyen filmekben azért ilyesmivel ritkán futunk össze, de összességében véve remek szórakozás volt végignézni. Aki nem látta még, számítson rá, hogy sokkal többet megtudhat a körülmetélésről, mint amire valójában kíváncsi. A színészgárda remekül lett összeválogatva, háttérzajnak máskor is bármikor szívesen bevállaljuk. Mindenképpen nézzétek meg, ha kikapcsolódnátok egy takaró alatt kucorodva, de nem vágytok rágós falatra!

Zene: Hans Zimmer

Leírás: Zimmer jó néhány élvonalbeli produkcióhoz szerzett zenét, úgymint az Eredet, a Csillagok között, A Sötét Lovag-trilógiaAz utolsó esélyA szikla, a Tiszta románc, a Gladiátor, a Miss Daisy sofőrje, az Egyiptom hercege, a Pearl Harbor – Égi háborúAz őrület határánA Sólyom végveszélyben, a LánglovagokAz utolsó szamurájAz időjós, a HolidayA Da Vinci-kódA Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, vagy A Karib-tenger kalózai: A világ végén. 1995-ben Oscar-díjjal jutalmazták a Legjobb filmzene kategóriában Az oroszlánkirályért. (wikipedia)

Vélemény: Hatalmas rajongója vagyok Hans Zimmernek, munka közben is gyakran hallgatom a zenéit. Hihetetlen, hogy mennyiféle hangulatot és érzést közvetít a filmzenéivel, mindig találok köztük olyat, ami szívesen hallgatok, ha vidám, szomorú, álmodozó vagy éppen forgószél vagyok. A kedvenceim a Karib-tenger kalózai filmek, a film zenéje sokáig volt a csengőhangom. (Hami, a kutyusom most is a telefonom felé ugrik, ha meghallja az ismerős dallamokat) Ha a hétvégére társasozást, olvasgatást vagy éppen takarítást terveztek, remek választás lehet hozzá Hans Zimmer zenéje!


Könyv: Milly Johnson - Téli láng

Leírás: A karácsony a vidámság és a szeretet ünnepe...Vajon Eve is megtalálhatja a boldogságot? Eve soha nem szerette a karácsonyt, azóta pedig különösen gyűlöli, hogy a vőlegénye karácsony napján veszítette életét egy afganisztáni bevetésen. A legkevésbé sem számít arra, hogy kedves, idős nagynénje egy élményparkot hagy rá a végrendeletében, mégpedig olyat, amelynek fő témája épp a karácsony... És nem ez az egyetlen meglepetés. A nagynénje végakarata úgy szól, hogy Eve-nek egy rejtélyes üzlettárssal, Jacques Glace-szal közösen kell vezetnie a parkot. Ki ez a Jacques Glace, és vajon miért vette be Evelyn néni a végrendeletébe? Ám Eve nem retten vissza a kihívástól. Elhatározza, hogy bármi áron sikerre viszi Winterworldöt. Vajon sikerül egyszer s mindenkorra felülkerekednie a karácsony és a mindent eluraló karácsonyi giccs iránti ellenszenvén? És végül sikerül Jacques-nak felolvasztania a lány jéggé fagyott szívét? (alexandra.hu)

Vélemény: Most jelent csak meg a könyv, így még nem olvastam végig, D.-től egy héttel ezelőtt kaptam ajándékba. Milly Johnson az egyik kedvenc íróm a romantikus regény kategóriában, nem nyálas, agyonszirupozott történeteket ír, hanem csupa olyan témát dolgoz fel, ami bármelyikünkkel megtörténhet akármelyik hétköznap. Ami a legszuperebb benne, hogy olyan köntösbe bújtatja a sztorikat, amivel eléri, hogy pár óra alatt kivégezzük őket. Ajánlottam már más könyveit is, ERRE kattintva megnézheted. 
Akkor olvassátok el, ha hitre, reményre és szeretetre vágytok!


Címkék: