Nézd, olvasd, hallgasd (2.)

Minden hétvégének legalább annyi ideig kellene tartania, ameddig meg lehet nézni egy sorozat összes évadját egyben. Kicsit túlzás? Nos, nem hiszem. Vannak olyan sorozatok, könyvek és zenék, amik magukhoz bilincselnek, és miközben rájuk koncentrálunk, kiesik minden más, ami körülvesz bennünket. Erre a hétvégére olyasmit ajánlok nektek, ami cseppet sem szirupos, inkább egyedi, lebilincselő és izgalmas. Máris mutatom. 

Film: Z Nation (Z, mint zombi)

Leírás: "Bolygónkat egy zombi vírus csaknem teljesen kipusztította. Három évvel az apokalipszist követően egy maroknyi túlélő 2500 mérföldes útra indul: az egyetlen immunis túlélőt, Murphyt kell New Yorkból Kaliforniába, az utolsó, még működő kutatólaborba eljuttatniuk - élve. A férfi vére ugyanis olyan antitesteket tartalmaz, ami a túlélők egyetlen esélye lehet egy ellenszer elkészítésére. Murphy azonban olyan titkokat tud, ami mindannyiuk életét veszélybe sodorhatja." (port.hu)

Vélemény: Viszonylag hamar végignéztem a sorozatot, illetve annyit, amennyi része megjelent hazánkban is. A zombiapokalipszis az egyik kedvenc témám, nagyon érdekesnek találtam azokat a részeket, ahol a főhősök vándorolnak, fosztogatnak, és zombik elől menekülnek. Aki arra számít, hogy a Z Nation hasonlít a Walking Deadre, annak sajnos csalódás lesz, mert ebben lényegesen több az agyament, nanehogymárnemhiszemel, és igen idegesítő jelenet, ez azonban egy cseppet sem von le az értékéből. Minden hasonló témájú film igyekszik újdonságot belevinni a történetbe, és a Z Nationnek ez minden kétséget kizáróan sikerült. Minden zombi fan imádni fogja, azoknak ajánlom, akik szeretik a változatosságot!

Zene: Yiruma

Leírás: "Yiruma nemzetközileg ismert zongorista és zeneszerző. A Yiruma művésznév koreai nyelven annyit tesz: „elérlek”, „a szívedbe lopom magam”. Yiruma telt házas koncerteket ad Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában egyaránt. Az angliai King’s College Londonban végezte tanulmányait – ez hozta meg számára az európai népszerűséget és hírnevet. Legismertebb darabjai közé tartozik a River Flows In You, a Kiss The Rain és a May Be. Legnépszerűbb albuma, a First Love 2001-ben látott napvilágot. 5 éves korában kezdett zongorát tanulni és 11 éves volt, mikor Londonba költözött avégett, hogy a Purcell Schoolban mélyítse el zenei tudását. Több évig dél-koreai és brit kettős állampolgársággal bírt, 2006-ban viszont az utóbbit feladta dél-koreai haditengerészetben való szolgálatáért." (wikipedia)

Vélemény: Yiruma zenéje nagyon közel áll hozzám, nem csak azért, mert rendkívül dallamos, hanem azért is, mert hosszú évekig tanultam zongorázni. A zongora az egyetlen hangszer számomra, aminek a hangját sosem tudom megunni, bármilyen dallamot meg lehet szólaltatni rajta, és mindig boldogsággal tölt el, ha hallhatom. Yiruma zenéi közül a kedvenceim a Love me, a Spring time, de amikor megnéztem az Twilight filmeket, napokig csak a River flows in you és a Kiss the rain dallamait tudtam hallgatni. Akár szerelmi bánatra kerestek gyógyírt, akár lubickoltok a boldogságban, Yiruma zenéje remek választás lehet!


Könyv: Chevy Stevens - Nincs menekvés

Leírás: "Egy teljesen átlagos napon felbukkan egy teljesen átlagos, barátságos mosolyú vevő. A következő pillanatban azonban Annie, a fiatal ingatlanügynök már elkábítva és megkötözve fekszik egy furgon hátuljában. Amikor magához tér, távoli fakunyhóban találja magát. Fogva tartója megszabja neki, mit és hogyan csináljon, megerőszakolja, teherbe ejti, bántalmazza. Vajon sikerül Annie-nak megölnie rabtartóját és elmenekülnie? Véget érhet egyáltalán ez a rémálom?" (moly.hu)

Vélemény: A könyv zseniális, miközben olvastam, végig az járt a fejemben, hogy soha, de soha nem leszek ingatlanügynök. Mivel a történetet az áldozat szemszögéből ismerjük meg, az író fantasztikus tehetségének köszönhetően lehetőségünk van teljesen átélni a főhőssel történteket, ami igen félelmetes és megrázó néhol. Annie a terápiás ülések alkalmával megpróbálja feldolgozni a vele történt borzalmakat, az olvasó tövig rágja a körmeit a könyv olvasása közben. Azoknak ajánlom, akik szeretik a Gyilkos elmék sorozat epizódjait, hiszen itt sokkal többet kapnak a történetből, mint egy 40 perces részt. 


Címkék: