2017 újdonságai a balatoni hajózásban

A menetrendi hajózás a Balatonon minden évben hagyományosan Húsvétkor indul, így 2017. április 15-én ünnepélyes keretek között az első hajó Siófokról Balatonfüredre hajózik majd, és ezzel kezdetét veszi a 171. balatoni hajózási szezon. Ebben az évben 18 útvonalon közlekednek majd a menetrendi járatok, melyek egyaránt kiszolgálják a déli, illetve az északi partra tartó utasok igényeit.


2016 nyarától a BAHART már a WIFI szolgáltatást is biztosítja a hajókon, és 2017-ben sem lesz ez másként. Egy kellemes balatoni hétvége, vagy éppen nyaralás közben is érdemes lesz igénybe venni a Balatoni Hajózási Zrt. által biztosított szolgáltatásokat, annál is inkább, mert számos újdonságot vezetnek be.

Az éves menetrendi hajózást a korábbiakban megszokottak szerint, több időszakra bontották, a tavaszi menetrend 2017.04.15-16-17., 04.22-23., valamint 04.29. és 06.02. közötti időszakra értendő, míg az előidényi menetrend a 2017.06.03. és 07.07. közötti időszakot öleli fel. Ezt követően a menetrend ismét változik. Fontos információ, hogy akik biciklivel szeretnének a Balaton körül kirándulni, azok a menetrendi járatokon is utazhatnak, azonban ez mindig az aktuális forgalmi viszonyok függvénye. Jó hír a kutyákkal utazó utasok számára, hogy a hajókon a négylábúak is utazhatnak, természetesen szájkosárral és pórázzal, az utasok biztonsága érdekében.


2017-ben nagy újdonság a BAHART Joker Kártya és a BAHART Ajándékkártya, melyet a Balatoni Hajózási Zrt. igyekezett maximálisan az utazóközönség igényeihez igazítani, így jelentősen bővül majd az igénybe vehető szolgáltatások köre. A kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható lesz. Három különböző egyenleggel lehet majd kártyát vásárolni, az egyenleg pedig a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható majd fel. A BAHART külön kiemelte, hogy a kártyák nem lesznek névre szólóak, így a kártyabirtokosok átadhatják majd ismerőseiknek, munkatársaiknak, családtagjaiknak is azokat. Az Ajándékkártyát két összeggel lehet majd megvásárolni, ezzel lehetőség nyílik arra, hogy hajózási élményt ajándékozzunk akár nászajándékba, akár bármilyen más alkalomra szeretteinknek.

A kártyavásárlás részleteiről, a menetrendekkel illetve az utazási feltételekkel kapcsolatban a www.balatonihajozas.hu oldalon olvashatunk több információt.

Címkék: