5 tipp, hogyan élvezd 39 fokban a kánikulát

Imádom a meleget, igazi nyári emberke vagyok. A szezon elején egyszer jó alaposan le szoktam égni rákvörösre, mert vagánykodok a tűző napon délben, azután már kétszer is meggondolom, hogy mi lenne a napozás helyes módja. Felőlem jöhet a 39 fok, én egyre boldogabb és boldogabb vagyok, szinte lubickolok a kánikulában. Ha ti is így éreztek, vagy szeretnétek így érezni, kövessétek a tippjeimet, hogyan élvezzétek a 39 fokot!


1. Készítsetek színes gyümölcssalátát 
A kánikulában nagyon utálok nehéz ételeket enni, sokkal jobban élvezem, ha estére valami könnyű, hideg vacsorát készítek. A gyümölcssaláta az egyik kedvencem, és pontosan úgy eszem, mint gyerekkoromban a zizit. Kiválogatom színek alapján, sorba állítom őket szimpátia szerint, és evés közben a végére hagyom a kedvencemet. Ilyenkor, amikor közel 40 fok van kint, a dinnye hűt a legjobban, és mivel maximum fél litert iszom egy nap, igen jó szolgálatot is tesz. A magokat persze gondosan különválogatom kislánykorom óta. Akkor még azt hittem, hogy ha lenyelem őket és sokszor van nyitva a szám, akkor kis dinnye fog nőni a hasamban. Ma már tudom, hogy nincs így, de továbbra sem eszem meg. A görögdinnye a kedvencem, de egy tálka sárgadinnye is bármikor jókedvre tud deríteni.


2. Szundikáljatok egyet a strandon az árnyékban
Szerettek strandra járni, mert úgy érzitek, hogy csak itt lehet kibírni a fullasztó hőséget? Én már a strandok hangulatát is imádom, felvidít a homokozó gyerekek, az óriáscsúszdák és a vízibiciklik látványa, a palacsinta, a lángos és a főtt kukorica illata. Az egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy keresek egy nyugágyat, vagy egy pihepuha plédet, elhelyezkedek vele az árnyékban, becsukom a szemem, és hagyom, hogy a zsivaj és a Balaton/Velencei-tó/Duna illata álomba ringasson. Fantasztikus érzés, még akkor is, ha nem alszom mélyen, csak szundikálok egyet. Utána pedig jöhet egy hatalmas csobbanás a vízben! 39 fokban ez a lehető legjobb megoldás! Nem szeretitek a kánikulát? Alexandra, a Pont. Mi, nők bloggere ad nektek néhány tippet, mit kezdjetek magatokkal ilyenkor a hőségben.


3. Limcsi, limcsi, limcsi minden mennyiségben
Vagy szörpi. Igazából bármi jöhet, amiben szupercuki szívószál van, sok jéggel és néhány citromkarikával. Ilyenkor nem élvezem a túlságosan édes dolgokat, pedig alapjáraton azok tartanak életben. Az utóbbi években egyre divatosabbak a limonádék, melyek sokkal egészségesebbek és hasznosabbak kánikulában, mint a cukros szénsavas üdítők. A kóla ideje lejárt, amikor feltűntek a színes limonádék a strandok és a szórakozóhelyek italválasztékában. Én speciel szeretem a sok E betűs ételeket és italokat is, ám ilyenkor ki lehet velük kergetni a világból. Vízpart, limonádé és jég! 39 fokban csak ennyi kell.


4. Olvassatok, barnuljatok, élvezzétek a nyarat
Ne kövessétek a példámat, ne az legyen a célotok, hogy egy nap alatt gyönyörű barnák legyetek. Évek óta hallhatjuk jó tanácsként, hogy ne menjünk a napra dél és három óra között. Aztán ez kitolódott 11 és 16 órára, de sajnos az a helyzet, hogy már 10 órakor is könnyen le lehet égni a napon, ami mellé már csak egy kellemes napszúrás hiányzik 39 fokban. Én azt mondom, hogy ha odafigyeltek a bőrötökre, és nem napoztok eszetlenül, gyönyörű barnák lehettek mindenféle veszély nélkül akkor is, ha csak korán reggel, és este 6 után napoztok. Apropó! Szerettek olvasni? Kevés idő jut rá a mindennapi mókuskerékben? Nekem sehol máshol nem esik jobban az olvasás, mint a strandon, mert ilyenkor tudok a legjobban kikapcsolódni, és elmerülni egy történetben. Válasszatok egy jó könyvet  és irány a strand!


5, Ladik,bárka, óceánjáró! Mindegy, csak hajó legyen!
Ha tehetném, befizetnék egy 2 hónapos hajóútra, és haza sem jönnék augusztus végéig. Az óceánjáró hajók lenyűgöznek már kicsi korom óta, az egyik legnagyobb álmom, hogy utazhassak egy ilyenen. Nem vagyok telhetetlen, annyira szeretem a hajókat, hogy minden alkalmat megragadok egy kis ringatózásra, legyen az egy csónak, egy kenu, vagy egy hattyú formájú vizibicikli. 
Tudtátok, hogy számtalan hajójárat közül választhattok a Balatonon és a Dunán is? Ma már nem olyan vészesen drága egy sétahajózás, és rengeteg tematikus program közül is választhattok. Járjatok utána a lehetőségeknek, és élvezzétek a víz közepén fújdogáló szellőt. Talán pár fokkal kevesebbnek fogjátok érezni a hőmérsékletet is (persze egy óceánjáró fedélzetén szuper medencék és koktélok is vannak...hmmmm...érdemes gyűjtögetni rá).

Én nem vágyom a 25 vagy a 30 fokra. Nekem megfelel a 39 fok is, mert utálom a hideget, a latyakot, az őszi esőket, a jeget, a vacogást és már unom a szokásos hisztimet, hogy mikor lesz már nyár. 
Most van nyár. 
Én élvezem ezt, és azt kívánom, bárcsak örökké tartana.  
Hajrá Balaton, hajrá Dunakanyar!

Címkék: