Fergeteges koncertekkel zárt idén is a Balaton Sound

A Balaton Sound idén is tarolt a fesztiválozó közönség körében, nem véletlenül. Sokkal több mindent láttunk, mint szerettünk volna, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem. Nincs új a nap alatt, most is bőven akadtak félmeztelen srácok (és lányok), de erre idén már csak legyintettünk. Volt itt annál sokkal látványosabb program is. Mutatom.


Talán soha nem sorakozott fel annyi csillámpóni és flamingó a Balaton partján, mint az idei Balaton Soundon. Persze nem kell rögtön rosszra gondolni, ezek az állatok felfújható gumimatrac formájában állták a sarat (és a vizet) napokon keresztül, kiállták az időjárás viszontagságait, míg végül fellélegezhettek és kifújták a bent maradt levegőt az utolsó napon. Talán viccnek tűnik, de nem az, ugyanis a 2017-es nyár legtrendibb fesztiválján a legtrendibb kellék kétségkívül a gumimatrac és az úszógumi volt.Minden évben felüti a fejét valami új hóbort, most a 19-24 éves korosztály férfi és női képviselői egyaránt ezt a vízparti holmit vitték magukkal a színpadok elé, hogy ott egy jót tombolhassanak a kedvenc zenéjükre.

A tavalyi rutinhoz hasonlóan idén is rendkívül gördülékenyen ment a bejutás, a táskákat és a ruházatunkat is átnézték a biztonságiak, de úgy tűnt, hogy jobban foglalkoztatta őket a drog és a szúróeszközök keresése, mint a táskámban főhelyen lévő ásványvíz. Azt ugyanis többszöri ellenőrzés után is simán bevihettem.


Egyetlen dologgal kapcsolatban fogalmazódott meg bennem negatív vélemény, ez pedig az előre beharangozott üzlet a Soundon, ami valóban nem is volt ott. Miről is beszélek? Nos, bejárta az országot a hír, miszerint már nem csak a Soundon felállított bódékban lehet majd élelmiszert és italt vásárolni, hanem a fesztivál területén elhelyezett élelmiszerüzletben is. Amit kifelejtettek a híradásból, az az a parányi tény, hogy csak a kempingek lakói térhettek be ide. Más nem. Ez csalódás volt számunkra, de annál sokkal jobban éreztük magunkat, mint hogy ez elvegye a kedvünket a koncertekről.

Hosszú lenne felsorolni, hogy összesen hány koncertet láttunk, de igazán nagyot ütött Kungs, a Krewella már délután. Őket annyira szerette a közönség, hogy képesek voltak a fullasztó melegben és a szakadó esőben is tombolni a színpad előtt. A Nagyszínpadon kétségkívül az egyik legnagyobb szenzáció Jason Derulo volt, akire olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy mozdulni sem lehetett a környéken.


Délután meghallgattuk az Akkezdet Phiai koncertjét is a Jager Arénában, amin ugyan mérsékelt volt a tömeg, de annál nagyobb hévvel üvöltötték az ismert szövegeket.

Az egyik kedvencünk a Wellhello volt, aminek a koncertjén minden korosztály képviseltette magát. A srácokban ez alkalommal sem kellett csalódnunk, Fluor Tomi és Diaz profin szórakoztatták a rajongókat, de hát nem is vártunk mást tőlük.

Igazán zúzós volt idén is a Balaton Sound, tele meglepő fordulatokkal. A tavalyi indián álarcokat felváltották a lófejek, a hamburgerek helyett most a tészták hódítottak. Az árakhoz már volt időnk hozzászokni, de a színvonal nem csökkent, így nem is problémáztunk rajta. A tűzijáték most is nagyon szép volt, a srácok mutatósak voltak félmeztelenül, és a hölgyek is kitettek magukért. Mi más kellene egy balatoni fesztiválhoz?

Címkék: