Használd ki az idei utolsó lehetőséget a balatoni hajózásra!

Mivel ősszel már igen szeszélyes az időjárás, ezért fontos, hogy a Balaton partján olyan programot tervezzünk, amihez nem kell a napsütés. Mit csináljunk borús időben egy olyan tó partján, ahol legszívesebben még télen is napoznánk és lángost ennénk? Próbáljuk ki a menetrendi hajózást!


A barátainkkal elterveztük, hogy lemegyünk Siófokra nézelődni, és amennyiben az idő engedi, hajókázni. Sajnos mire elindultunk, elbújt a nap, és végül erősen szeles, hűvös időre értünk le Siófokra. Miután körbejártuk az árusokat, és a barátaink egy hadseregre való kacsát és hattyút megetettek, elhatároztuk, hogy megnézzük, milyen menetrend szerinti hajók indulnak a kikötőből. A sétahajózás is igen vonzó volt, azonban az csupán egyórás program, míg a hajó elmegy a tó közepéig és vissza. A menetrend szerint induló hajó ezzel szemben hatalmas volt, sokkal izgalmasabb, mint a kisebb társai. (és bár ezen a nyáron sokat hajókáztunk a Balatonon, ezt a változatot még mi sem próbáltuk.)

A hajó Balatonfüred felé vette az irányt, mi pedig megtaláltuk a (szerintünk) legjobb helyet, a korlát mellett. Azon kívül, hogy szuper képeket készítettünk a vízről, és a háttérben nyújtózkodó Tihanyról, nagyon kezdtünk fázni, hiszen a Balaton közepén sokkal jobban fújt a szél, és hűvösebbnek is tűnt a levegő.



A sok fekete felhő és a víz látványa gyönyörű volt, és a közelben versenyző vitorlások színes vitorláit is megcsodáltuk.

Mire egy óra múlva Füredre értünk, a nap is kisütött, és kiszálltunk a hajóból egy kis kirándulásra.

A Tagore sétányon végigsétálva megcsodáltuk a vitorlásokat, a Hello Kitty mintás vízi dodgemeket, és a fabódékat, ahol szerettünk volna inni egy pohár bort is. A város strandja melletti büféknél elcsábultunk egy halom palacsintára, ami visszahozta a balatoni nyaralások hangulatát. (Hiszen mi lehet jobb, mint bikiniben palacsintázgatni egy csodálatos nyári napon?) Mivel elbeszélgettük az időt, végül már nem boroztunk, hanem visszaindultunk a hajóhoz. Rajtunk kívül nagyon sokan választották még ezt a programot, és a hajó előtt már kígyózó sorokban várakoztak az emberek a felszállásra.


Bár a hőmérséklet meg sem közelítette a 30 fokot, mégis úgy érzem, maximálisan sikerült kihasználni ezt a napot a pihenésre. Arra is lett volna lehetőségünk, hogy Tihanyba menjünk, mert a hajónak csak az egyik állomása volt Füred, azonban ahhoz, hogy Tihanyban meg tudjuk nézni a látványosságokat, még várnunk kellett volna a kisvonatra is, ami felvisz a falu központjába. Mivel a Balatonon nagyjából október közepéig lehetséges menetrend szerinti hajóval kirándulni, így már csak 2-3 hétvége áll azok rendelkezésére, akik szeretnék kipróbálni ezt a remek programot. Én mindenkit bíztatni szeretnék, ki ne hagyjátok, felejthetetlenül tartalmas élmény!

Címkék: