10 érv, hogy miért fedezd fel Tihanyt az esős tavaszi hétvégéken

A Balaton egyik legnépszerűbb települése - Siófok és Balatonfüred mellett - kétségtelenül Tihany. Az országba látogató turisták, ha huzamosabb ideig maradnak nálunk, biztosan ellátogatnak a városba, amely a tihanyi apátságról, a romantikus utcáiról és a fantasztikus balatoni panorámájáról híres. 


Mutatom, milyen érvek szólnak amellett, hogy tavasszal, esős időben is jól érezd magad a településen.

1. Sétálj végig a hosszan elterülő vízpart betonján, és figyeld meg, milyen a nádas zizegése, hogyan úsznak a kacsák és hogyan lepi el a víz azt a partot, ahol nyáron napozni szoktál.

2. Ilyenkor óránként közlekednek a kompok, így a déli partról is igazán könnyedén átjuthatsz Tihanyba. Nagyon hangulatos a hullámokat nézni akkor, amikor alattad örvénylik a víz.

3. A Bencés Apátság tavasszal ugyan másképpen tart nyitva, mint nyáron, azonban ilyenkor jelentősen kevesebb a kiránduló, így lehetőséged nyílik alaposabban megcsodálni magát a templomot és az Altemplomban a királyi kriptát is.

4. A panoráma még akkor is páratlan, amikor nem süt hét ágra a nap. Bár ilyenkor nem tarkítják színes vitorlások és csónakok a vizet, mégis fantasztikus látvány a messze húzódó haragos zöld tó.



5. Ha próbáltál már Tihanyban nyáron parkolni, akkor tudod, hogy szinte lehetetlen küldetés a zsúfolt parkolókban üres helyre bukkanni. Ilyenkor tavasszal ezen nem kell aggódnod, és parkolójegyet sem kell fizetned, még a központban sem. Így akár több órán át is kényelmesen nézelődhetsz.

6. A nyári időszakban a kirándulóknak köszönhetően igen zsúfoltak a kis üzletek, most azonban körülnézhetsz tolongás és kapkodás nélkül, és megveheted a hőn áhított levendulás kézi készítésű szappant vagy a leghosszabb paprikafüzért is.

7. Március végétől már számos étterem nyitva tart, de a csoportok ilyenkor még nem lepik el a települést, úgyhogy elfoglalhatod a legnépszerűbb asztalt akár még a fedett teraszokon is, miközben meghitten beszélgethetsz egy-egy ínycsiklandó fogás elfogyasztása közben.



8. A padok üresek, az utcák néptelenek. Remek fotókat lehet ilyenkor készíteni az apátsághoz vezető keskeny sétányról, vagy a gyönyörű panorámáról, hiszen senki és semmi nem lóg bele véletlenül a fotókba.

9. Mi lehetne romantikusabb annál, mint ha akkor kérik meg a kezed, amikor csak ti ketten álldogáltok Tihanyban, és a lábaitok előtt hever a magyar tenger?

10. Gondoltál már arra, hogy Tihanyban ne csak a népszerű központi részeken sétálj, hanem a falu csendesebb, nyugodtabb utcáiban is? Fedezd fel a település rejtett kincseit!




Címkék: