Így találj idén olcsó szállást a Balatonnál

A szállásfoglalás az egyik legnehezebb feladat nyaralás előtt, hiszen nem akarunk melléfogni, szeretnénk, ha a szállásunk olcsó, kényelmes és barátságos is lenne, lehetőség szerint mindezek együtt. Ahhoz, hogy kedvezményes áron találjunk magunknak szálláshelyet, különféle taktikákhoz folyamodhatunk. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani. A továbbiakban olyan fortélyokat ajánlunk, melyek lényegesen megkönnyítik a keresést!


Foglald le korán!
Ebben az esetben is igaz az ismert mondás: ki korán kel, aranyat lel! Ha már februárban vagy legkésőbb márciusban lefoglaljuk a kiszemelt szállást, jóval több pénzt tudunk megtakarítani, mintha csak májusban keresgélnénk. A szállásadóknak is az az érdeke, hogy biztosan le legyenek foglalva a legkeresettebb időpontok, méghozzá minél hamarabb!

Nézz körbe a Facebookon!
Több facebook csoport is létrejött az elmúlt években annak érdekében, hogy megfelelő szállást találhassunk magunknak a Balaton partján. Ezekben a csoportokban nagyon közvetlen kapcsolat van a tagok között, és jó szívvel ajánlanak egymásnak elérhető áron olyan szállásokat is, ahova sok gyermekkel, kutyával, macskával is lehet menni. Ilyen például a Balatoni szállások facebook csoport.


Keress ismerőst!
A közösségi oldalakat arra is használhatjuk, hogy az ismerőseink által kedvező lehetőségekhez jussunk. Érdemes kiírni az üzenő falakra, hogy van-e valakinek rokona, barátja, ismerőse a Balaton partján, hiszen sosem tudhatjuk, lehet, hogy éppen ennek a kis felhívásnak köszönhetjük életünk legjobb és legolcsóbb nyaralását.

Foglald le az utolsó percben!
Ha a munkahelyünkön meg tudjuk oldani, hogy szinte azonnal menjünk szabadságra, „levadászhatunk” olyan szállást magunknak, ahol az utolsó pillanatban mondta le valaki a foglalást. Ilyenkor a szállásadók szeretnék betölteni ezeket a helyeket is, és előfordul, hogy a vártnál olcsóbban ajánlanak szállást. Legyünk szemfülesek!

Vásárolj kupont!
Az interneten napjainkban számos helyen találkozhatunk olyan kuponokkal, melyeket megvásárolva sok esetben 30-40% kedvezménnyel olcsóbban juthatunk szálláshoz. Érdemes azonban minden alkalommal leellenőrizni ezeket a helyeket, felhívni a szállásadót, hogy ne akkor szembesüljünk az apró betűs feltételekkel, amikor már kiadtunk egy nagyobb összeget a foglalóra.

Bérelj sátorhelyet!
Manapság már nem ritka, ha egy nagyobb társaság úgy dönt, inkább sátorhelyeket bérel, és kempingben nyaral. Egy négyszemélyes sátor a sportboltokban párezer Forintba kerül, így egyszeri kiadással nyáron akár több alkalommal is lemehetünk a Balaton partjára pihenni. A sátorhelyek nem telnek meg olyan könnyen, mint a nyaralók, így több kempingajánlata között is választhatunk.


Utazz lakóautóval!
Akárcsak a sátorozás, a nyaralás ezen formája anyagilag szintén nem annyira megterhelő, mint egy nyaraló vagy hotelszoba bérlése. A lakóautókban ráadásul kényelmesen el lehet férni, esős idő esetén is praktikus választás. Sok kemping a vízparton helyezkedik el, és saját stranddal rendelkezik, így a strandbelépők árán is spórolhatunk.

Válassz kisebb települést!
Ha olyan településen keresünk szállást, amely kevésbé népszerű, mint például Zamárdi, Siófok vagy Balatonfüred, nagyobb összeget takaríthatunk meg a szállás árán. Ne feledjük, a Balaton vize ugyanolyan hűsítő Máriafürdőn, Balatonszepezden és Fenyvesen is, csak több pénzünk marad lángosra és hekkre!

Kerüld ki a főszezont!
Bár sokan csak júliusban és augusztusban tudják elképzelni a pihenést, de ha szívesen kirándulunk vagy napozunk a Balaton partján, és nem ragaszkodunk a fürdéshez, érdemes júniusra szállást foglalnunk. Ha pedig bízunk a vénasszonyok nyarában, menjünk le csak hétvégékre a Balatonra, és az egy vagy két hetes nyaralást hagyjuk szeptemberre. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy ilyenkor talán még melegebb a víz, mint júliusban.

Címkék: